fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos francuski do sałatek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c55e59520-0eab-49fd-99da-8e04b6c23c29
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos francuski do sałatek

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Sok z cytryny (bio) (24 ml)
  • Ocet balsamiczny (12 ml)
  • Musztarda (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sos czosnkowy

Czosnek obieramy i drobno siekamy Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >

Sos z oliwkami i pesto

Wszystkie składniki razem dokładnie blendujemy, a następnie wkładamy do lodówki i dokładnie schładzamy

WIĘCEJ >

Sos z Kolorado

Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy i schładzamy co najmniej 1 godz. przed podaniem

WIĘCEJ >

Angielski sos miętowy

Zieleninę siekamy i przenosimy do moździerza Dodajemy połowę słodziku i rozcieramy na pastę Do garnka wsypujemy drugą połowę słodziku, wlewamy (…)

WIĘCEJ >

Sos pomidorowy

Pomidory dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, usuwając twarde rdzenie. Czosnek siekamy i dodajemy do pomidorów. Pomidory z czosnkiem (…)

WIĘCEJ >