fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos francuski do sałatek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c55e59520-0eab-49fd-99da-8e04b6c23c29
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos francuski do sałatek

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Sok z cytryny (bio) (24 ml)
  • Ocet balsamiczny (12 ml)
  • Musztarda (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Konfitura z grzybów

Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia. Grzyby mrożone wyjmujemy 4 – 5 godzin wcześniej z zamrażarki, żeby odtajały. Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy…

WIĘCEJ >

Sos holenderski

Do rondla wkładamy tłuszcz i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Następnie ściągamy rondel z kuchenki i odkładamy na ok. 5 minut do ostygnięcia Ostrożnie ściągamy piankę z wierzchu stopionego tłuszczu Sklarowaną część tłuszcz przelewu…

WIĘCEJ >

Meksykański dodatek do ziemniaków z orzechami pekan

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Na blachę wylewamy tłuszcz i równomiernie rozprowadzamy Orzechy mieszamy z przyprawami i równomiernie rozprowadzamy po tłuszczu Blachę wkładamy do piekarnika i prażymy przez ok. 20 minut, co jakiś…

WIĘCEJ >

Pasta z pora i orzechów włoskich

Posiekanego pora mieszamy z pokrojonym czosnkiem Dusimy z odrobiną wody do miękkości Studzimy Przekładamy do blendera i miksujemy z orzechami włoskimi oraz posiekaną kolendrą Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

WIĘCEJ >