fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos jogurtowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cde578ebe-af84-43bd-a638-7e462b3e261b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos jogurtowy

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  • Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, zakręcamy i potrząsamy nim jak shakerem do czasu uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję sosu przypada 1 łyżka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jogurt grecki (80 g)
  • Musztarda (80 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Praska do czosnku, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Cukier waniliowy

Cukier mielimy w młynku do kawy Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół i wydłubujemy z niej nasiona, a następnie kroimy laskę na kawałki o wielkości ok. 2 cm Cukier mieszamy z nasionami i kawałkami wanilii,…

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette kolendrowy

Koperek i kolendrę myjemy, otrząsamy z wody, kroimy nożem na mniejsze kawałki (blender będzie miał łatwiej) Pokrojoną zieleninę wkładamy do jakiegoś naczynia Zalewamy oliwą Dodajemy czosnek Dodajemy musztardę, miód, ocet Trochę soli i pieprzu Zaczynamy…

WIĘCEJ >

Ziołowy dressing balsamiczny

Do miski wlewamy tłuszcz oraz ocet i dokładnie mieszamy Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do miski, po czym całość dokładnie mieszamy Dodajemy przyprawy (sól i pieprz)…

WIĘCEJ >

Sos sałatkowy

Koper siekamy Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >