fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos pomidorowy z imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c60f293e7-e6d5-429c-9657-141d7cd4d2f3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos pomidorowy z imbirem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Imbir obieramy i kroimy w skośne paski o długości ok. 5 cm
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z imbirem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, często mieszając
  • Dodajemy wszystkie przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu przez ok. 5 minut
  • Dolewamy wodę, dodajemy pomidory i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 10 minut
  • Sos możemy podawać np. jako dodatek do ziemniaków

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor w puszce (700 g)
  • Cebula (150 g)
  • Woda (125 ml)
  • Imbir korzeń (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Kmin rzymski (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (1.5 g)
  • Koper (ziele) suszony (1.5 g)
  • Ziele angielskie mielone (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Woda kokosowa i miąższ – młody kokos

Możesz kupić młodego kokosa, wypij wodę i zjedz miąższ Możesz kupić wodę kokosową w butelce, zwróć uwagę na etykietę

WIĘCEJ >

Faszerowane cebule

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę smarujemy tłuszczem W garnku zagotowujemy wodę Cebulę obieramy, wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut Następnie cebulę odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia Ostygnięte cebule…

WIĘCEJ >

Chleb kukurydziany z mąki kokosowej

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (wanilię z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy Mąkę z proszkiem przesiewamy…

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało) Dusimy 10 min Wyłączamy palnik Czekamy…

WIĘCEJ >