fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos pomidorowy z imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c60f293e7-e6d5-429c-9657-141d7cd4d2f3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos pomidorowy z imbirem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Imbir obieramy i kroimy w skośne paski o długości ok. 5 cm
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z imbirem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, często mieszając
  • Dodajemy wszystkie przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu przez ok. 5 minut
  • Dolewamy wodę, dodajemy pomidory i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 10 minut
  • Sos możemy podawać np. jako dodatek do ziemniaków

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor w puszce (700 g)
  • Cebula (150 g)
  • Woda (125 ml)
  • Imbir korzeń (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Kmin rzymski (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (1.5 g)
  • Koper (ziele) suszony (1.5 g)
  • Ziele angielskie mielone (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą

WIĘCEJ >

Pasta pieczarkowo-bazyliowa

Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki Przekładamy je na patelnię i dusimy bez tłuszczu Siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie Miksujemy na gładką pastę Wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny Doprawiamy do smaku sokiem z…

WIĘCEJ >

Glazura cytrynowa

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Rondel ściągamy z kuchenki i odkładamy na bok Do rondla dodajemy cukier, sok z cytryny i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i mieszamy…

WIĘCEJ >

Bezowa polewa

Do miski wlewamy białka, dodajemy proszek do pieczenia i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i ubijamy na niezbyt twardą pianę Dodajemy cukier i ubijamy, aż konsystencja nie pozwoli na opadanie górek powstałych po wyjęciu…

WIĘCEJ >