fbpx
logo
Szukaj
open close

Spaghetti morskie z krewetkami i sezamem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c321ee243-1474-4756-a481-e933acaced0c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Spaghetti morskie z krewetkami i sezamem

Przygotowanie

  • Spaghetti wrzucamy do miski z zimną wodą na 20 min, zmieniamy wodę i znowu zostawiamy na 20 min
  • Po tym czasie wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 10 min
  • Odcedzamy na sicie
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w półksiężyce
  • Pomidorki kroimy na połówki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy krewetki
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy pomidorki
  • Zalewamy winem, dusimy 2 min
  • Dodajemy odcedzony makaron
  • Dusimy 2 min
  • Przekładamy na talerz i posypujemy posiekaną natką pietruszki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Krewetka koktajlowa (świeża) (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Cebula (50 g)
  • Spaghetti morskie (Himanthalia elongata) (50 g)
  • Wino białe wytrawne (50 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sezam biały (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zielony shake z siemieniem lnianym

Mango, awokado orana banana obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Zupa krem z brokułu z płatkami migdałowymi i bazylią

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Brokuł dzielimy na różyczki i przenosimy do garnka Dolewamy bulion oraz mleko kokosowe,…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym z owocami i z migdałami

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi migdałami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy

WIĘCEJ >