Spaghetti morskie z krewetkami i sezamem
Spaghetti morskie z krewetkami i sezamem
Przygotowanie
- Spaghetti wrzucamy do miski z zimną wodą na 20 min, zmieniamy wodę i znowu zostawiamy na 20 min
- Po tym czasie wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 10 min
- Odcedzamy na sicie
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w półksiężyce
- Pomidorki kroimy na połówki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem
- Podsmażamy 2 min
- Dodajemy krewetki
- Podsmażamy 2 min
- Dodajemy pomidorki
- Zalewamy winem, dusimy 2 min
- Dodajemy odcedzony makaron
- Dusimy 2 min
- Przekładamy na talerz i posypujemy posiekaną natką pietruszki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Krewetka koktajlowa (świeża) (100 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Cebula (50 g)
- Spaghetti morskie (Himanthalia elongata) (50 g)
- Wino białe wytrawne (50 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sezam biały (10 g)
- Czosnek (5 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.