fbpx
Szukaj
open close

Steki z polędwicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbcaf9bc3-c3d2-4324-bfd2-9f13c4678b6e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Steki z polędwicy

Przygotowanie

  • Mięso wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, aby osiągnęło temp. pokojową
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 160 st. C
  • Mięso dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy na dużym ogniu, nie ruszając ich, aż się zarumienią z jednej strony
  • Następnie obracamy mięso na drugą stronę i smażymy przez ok. 6-8 minut (mięso powinno być w środku różowe)
  • Mięso przenosimy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 4-6 minut
  • Na talerze nakładamy steki i oprószamy przyprawami (solą i pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia steków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (650 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Steki wołowe z pieprzem kajeńskim

Do miski wsypujemy przyprawy (paprykę, pieprz, tymianek, kmin i kolendrę) i dokładnie mieszamy Mięso kładziemy na talerz i posypujemy z (…)

WIĘCEJ >

Steki z pieczonymi pomidorami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Pomidory kroimy na pół i kładziemy na blachę, przeciętą stroną do góry Następnie (…)

WIĘCEJ >

Steki z papryką chili i kuskusem

Czosnek obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Mięso wkładamy do miski, dodajemy czosnek, chili, tłuszcz (oliwę) oraz ocet i (…)

WIĘCEJ >

Orientalne steki teriyaki

Imbir z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy 1/3 ilości sosu sojowego i dokładnie mieszamy Do miski (…)

WIĘCEJ >

Steki z tuńczyka z sezamem

Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Rybę kroimy wzdłuż na pół (tak aby z kawałka powstały dwa cieńsze kawałki) (…)

WIĘCEJ >