fbpx
logo
Szukaj
open close

Steki z polędwicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbcaf9bc3-c3d2-4324-bfd2-9f13c4678b6e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Steki z polędwicy

Przygotowanie

  • Mięso wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, aby osiągnęło temp. pokojową
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 160 st. C
  • Mięso dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy na dużym ogniu, nie ruszając ich, aż się zarumienią z jednej strony
  • Następnie obracamy mięso na drugą stronę i smażymy przez ok. 6-8 minut (mięso powinno być w środku różowe)
  • Mięso przenosimy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 4-6 minut
  • Na talerze nakładamy steki i oprószamy przyprawami (solą i pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia steków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (650 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kurczak nadziewany szpinakiem i serem

Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do miski wkładamy szpinak, dodajemy ser, czosnek, zieleninę oraz przyprawy (gałkę muszkatołową i pieprz) i całość dokładnie mieszamy Każdy kawałek mięsa rozcinamy z boku tworząc kieszonkę i…

WIĘCEJ >

Jogurt z malinami

Do miski wlewamy jogurt, dodajemy maliny i mieszamy

WIĘCEJ >

Owsianka z tartym orzechem kokosowym i chia

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Orzecha…

WIĘCEJ >

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Pomidorki kroimy na połówki, a boczek w kostkę Na rozgrzanej patelni wytapiamy tłuszcz z boczku, po chwili dodajemy opłukany pod ciepłą wodą makaron konjac oraz przyprawy Na koniec na patelnię wrzucamy pomidorki, wszystko razem mieszamy…

WIĘCEJ >