fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sum wędzony

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8c1ab3b3-8392-40c5-bafc-37081b39a6fd

Sum wędzony

Przygotowanie

  • Kładziemy suma grzbietem na desce
  • Rozdzielamy dwiema rękami wzdłuż na 2połówki
  • Oddzielamy mięso od kości i skóry 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by sięgać po ryby jak najlepszej jakości – ryby dziko żyjące i w dużych akwenach charakteryzują się mniejszą zawartością metali ciężkich.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych znajdziesz nasze propozycje na przyrządzenie sałatki z sumem wędzonym. Oznacz serduszkiem przepis i dodaj go do listy ulubionych.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wędzony sum (ok. 150 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki i warzywa

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 minut.

WIĘCEJ >

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…

WIĘCEJ >

Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką

Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy Przecinamy na mniejsze kawałki (połówki) Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni Wątróbkę dodajemy na patelnię i solimy Lub pieczemy w naczyniu żaroodpornym razem z cebulką przez około 40-50…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe tortille

Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron. Czynność powtarzamy z resztą masy. Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

WIĘCEJ >