Sum wędzony
Sum wędzony
Przygotowanie
- Kładziemy suma grzbietem na desce
- Rozdzielamy dwiema rękami wzdłuż na 2połówki
- Oddzielamy mięso od kości i skóry
Rady dietetyka
Pamiętaj, by sięgać po ryby jak najlepszej jakości – ryby dziko żyjące i w dużych akwenach charakteryzują się mniejszą zawartością metali ciężkich.
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia sałatek z sumem wędzonym.
Autor
Lista składników
- Sum wędzony (150 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.