Sum z grilla
Sum z grilla
Przygotowanie
- Rozgrzewamy grill i smarujemy go tłuszczem
- Filety posypujemy z każdej strony przyprawami i kładziemy na grill
- Ruszt umieszczamy ok. 10 cm nad paleniskiem
- Filety grillujemy przez ok. 4-5 minut z każdej strony
- Gotowe filety możemy podawać z porcją ulubionych warzyw
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z sumem.
Autor
Lista składników
- Sum (świeży) (600 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Pieprz czerwony (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Czosnek granulowany (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.