fbpx
logo
Szukaj
open close

Tradycyjny dressing do sałatki cezara

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-22
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tradycyjny dressing do sałatki cezara

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do rondla
  • Dodajemy żółtka jaj, ocet, musztardę oraz sos Worcestershire i podgrzewamy na małym ogniu przez ok. 5 minut, cały czas mieszając
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy na ok. 10 minut
  • Zawartość rondla przelewamy do miski i cały czas mieszając, cienkim strumykiem dolewamy tłuszcz
  • Następnie cały czas mieszając dolewamy sok z cytryny i dodajemy przyprawy (sól i pieprz)
  • Dressing przechowujemy w lodówce do 3 dni

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dressingów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 14
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (215 ml)
  • Jajo żółtko (80 g)
  • Ocet winny (60 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (60 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sos Worcestershire (2.5 ml)

Potrzebny sprzęt

Miska, Praska do czosnku, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Risotto bez ryżu

Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić. Dodajemy resztę pokrojonych surowych warzyw. Całość dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >

Pasta z awokado i pistacji

Obierz awokado i zgnieć widelcem. Przeciśnij czosnek przez praskę. Pokrój dymkę i pietruszkę, dodaj oliwę, pistacje i zmiksuj na ziarnistą masę. Dodaj awokado i czosnek. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Przygotuj pastę bezpośrednio przed spożyciem,…

WIĘCEJ >

Bulion wołowy

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Kości kładziemy na blachę do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut Czosnek obieramy i zmiażdżamy Marchew obieramy i kroimy na kawałki o wielkości ok. 2-3…

WIĘCEJ >

Dip z kalafiora i czosnku

Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do mięs.

WIĘCEJ >