fbpx
logo
Szukaj
open close

Zielony dressing z bazylii

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-21
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zielony dressing z bazylii

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i przenosimy do blendera
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do blendera
  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do blendera
  • Do blendera dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dressingów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
  • Śmietana 18% (45 g)
  • Bazylia (świeża) (20 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Brokułowo-paprykowa sałatka

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w paski Cykorię rozdzielamy na liście Wszystkie warzywa układamy na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Kotlety wieprzowe nadziewane orzechami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Orzechy oraz zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem) Każdy plaster…

WIĘCEJ >

Halibut z patelni w sosie maślano-cytrusowym

(Każdy filet z halibuta powinien ważyć ok. 140 g i być o grubości ok. 2,5 cm) Rybę dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy przyprawami z każdej strony (solą i pieprzem), a następnie odkładamy na…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna

Jajka gotujemy (wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 8 minut). Po tym czasie wkładamy je do miski z zimną wodą. Ostudzone jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dolewamy mleko…

WIĘCEJ >