Zielony dressing z bazylii
Zielony dressing z bazylii
Przygotowanie
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i przenosimy do blendera
- Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do blendera
- Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do blendera
- Do blendera dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dressingów.
Autor
Lista składników
- Awokado (140 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
- Śmietana 18% (45 g)
- Bazylia (świeża) (20 g)
- Sok z limonki (bio) (6 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Brokułowo-paprykowa sałatka
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w paski Cykorię rozdzielamy na liście Wszystkie warzywa układamy na talerzu i polewamy sosem
WIĘCEJ >Kotlety wieprzowe nadziewane orzechami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Orzechy oraz zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem) Każdy plaster…
WIĘCEJ >Halibut z patelni w sosie maślano-cytrusowym
(Każdy filet z halibuta powinien ważyć ok. 140 g i być o grubości ok. 2,5 cm) Rybę dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy przyprawami z każdej strony (solą i pieprzem), a następnie odkładamy na…
WIĘCEJ >Pasta jajeczna
Jajka gotujemy (wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 8 minut). Po tym czasie wkładamy je do miski z zimną wodą. Ostudzone jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dolewamy mleko…
WIĘCEJ >