Zielony dressing z bazylii
Zielony dressing z bazylii
Przygotowanie
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i przenosimy do blendera
- Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do blendera
- Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do blendera
- Do blendera dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dressingów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Awokado (140 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
- Śmietana 18% (45 g)
- Bazylia (świeża) (20 g)
- Sok z limonki (bio) (6 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.