fbpx
logo
Szukaj
open close

Wątroba wołowa w sosie z limonki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8e2faf76-41d5-41bc-9e3b-7bcd7e3195b1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wątroba wołowa w sosie z limonki

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm
  • Czosnek obieramy i kroimy w cienkie paseczki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy do momentu, aż się zarumieni, lecz nie całkowicie usmaży
  • Następnie kroimy mięso w kwadraciki o boku ok. 2,5 cm
  • Na patelnię wrzucamy z powrotem mięso, dodajemy czosnek i przyprawy (kmin i pieprz), mieszamy i ustawiamy patelnię na małym ogniu
  • Dodajemy passatę, tłuszcz i wodę (5/6 ilości), mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu
  • Do miski wlewamy sok z limonki i pozostałą wodę, dodajemy mąkę i całość dokładnie mieszamy na konsystencję gęstej śmietany
  • Przygotowany sos wlewamy na środek patelni, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut na wolnym ogniu

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wątróbki.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina wątroba (500 g)
  • Woda (120 ml)
  • Passata pomidorowa (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Mąka z orzechów włoskich (18 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Kmin rzymski (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z kozim serem

Ser kozi mieszamy z mlekiem kokosowym, octem i przyprawami Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a sałatę targamy na mniejsze kawałki Warzywa układamy w misce Polewamy sosem i posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Ryż z kurczakiem po hiszpańsku

Kiełbasę i oliwki kroimy w cienkie plasterki Kurczaka i paprykę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kiełbasę oraz kurczaka i smażymy przez ok. 5 minut Dodajemy paprykę oraz przyprawy (paprykę) i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Smażony kurczak z sosem hoisin

Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę i chili drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut (do…

WIĘCEJ >

Pieczone krewetki po kajeńsku

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) i przenosimy do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy przyprawy oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy Zawartość blendera…

WIĘCEJ >