fbpx
logo
Szukaj
open close

Wątróbka z boczkiem z patelni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c974a4131-35d4-48fd-9e5a-dbb634c6ea17
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wątróbka z boczkiem z patelni

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • Do miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Mięso kroimy na plastry o szerokości ok. 1 cm
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę)
  • Wrzucamy cebulę z zieleniną (szałwią) i smażymy przez ok. 5 minut
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do miski
  • Na patelnię wrzucamy boczek i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy z powrotem cebulę i sos, dolewamy bulion i całość zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 3 minuty
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną (natką)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wątróbki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina wątróbka (500 g)
  • Cebula (210 g)
  • Bulion mięsny (200 ml)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Mąka orkiszowa (36 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Szałwia (świeża) (6 g)
  • Sos Worcestershire (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wątróbka pieczona z jabłkami

Nastawiamy piekarnik na temp. 175 st. C z opcją grzania z góry i dołu Jabłka kroimy w 8 ćwiartek Cebulę (…)

WIĘCEJ >

Wątróbka indycza z tymiankiem i oregano

Wątróbkę płuczemy solidnie, wycinamy błonki i odstawiamy do osuszenia. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym tłuszczu (smalec lub olej kokosowy) (…)

WIĘCEJ >

Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką

Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy Przecinamy na mniejsze kawałki (połówki) Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni Wątróbkę dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Wątróbka wieprzowa w pomarańczach

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Wątrobę kroimy pod jak największym skosem w cienkie (…)

WIĘCEJ >

Wątróbka duszona w gruszkach z ziemniakami

Wątróbkę kładziemy na ręcznik papierowy, żeby woda/sok/krew nie pryskała nam na patelni Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie (…)

WIĘCEJ >