fbpx
logo
Szukaj
open close

Wegetariańskie chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccf4512f7-ddf9-4a27-8cda-23462211f6fc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wegetariańskie chili

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Papryki kroimy w kostkę (pestki usuwamy)
  • Fasolę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz paprykę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy sos chili i przyprawy (paprykę i kminek), mieszamy i podgrzewamy przez ok. 1 minutę
  • Na patelnię dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 20-25 minut (lub do momentu, aż zgęstnieję)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chili.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (750 ml)
  • Pomidor w puszce (500 g)
  • Fasola czerwona z puszki (375 g)
  • Cebula (315 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Sos chili (słodki) (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (12 g)
  • Kminek mielony (6 g)
  • Oregano suszone (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pudding Chia z musem bananowym

Pudding: Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6  Do ciepłego mleka dodajemy miód, wyciskamy sok z ¼ cytryny i mieszamy Dodajemy nasiona chia, mieszamy i…

WIĘCEJ >

Sałatka pomidorowa z kaparami

Pomidory kroimy w ćwiartki i przenosimy na sitko Następnie posypujemy solą i czekamy ok. 5-10 minut, a następnie przenosimy do miski Kapary drobno siekamy i przenosimy do osobnej miski Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy…

WIĘCEJ >

Zupa z brokułu z płatkami migdałowymi i kiełkami

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Brokuł dzielimy na różyczki i przenosimy do garnka Dolewamy bulion oraz mleko kokosowe,…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >