fbpx
logo
Szukaj
open close

Wegetariańskie chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccf4512f7-ddf9-4a27-8cda-23462211f6fc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wegetariańskie chili

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Papryki kroimy w kostkę (pestki usuwamy)
  • Fasolę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz paprykę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy sos chili i przyprawy (paprykę i kminek), mieszamy i podgrzewamy przez ok. 1 minutę
  • Na patelnię dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 20-25 minut (lub do momentu, aż zgęstnieję)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chili.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (750 ml)
  • Pomidor w puszce (500 g)
  • Fasola czerwona z puszki (375 g)
  • Cebula (315 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Sos chili (słodki) (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (12 g)
  • Kminek mielony (6 g)
  • Oregano suszone (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Barszcz postny wigilijny

Buraki obieramy 1 buraka trzemy na tarce na grubych oczkach do miski i wlewamy tam pół szklanki zimnej wody, 25 ml octu i mieszamy Resztę obranych buraków kroimy w plastry Plastry wrzucamy do garnka i…

WIĘCEJ >

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym

Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię Na patelnię dodajemy przyprawy oraz posiekaną…

WIĘCEJ >

Zupa z porów

Jasne części porów kroimy w cienkie plasterki Marchewkę i pietruszkę obieramy, a następnie ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Dolewamy odrobinę wody, wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie pomidorowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Mięso kroimy wzdłuż na paski (z jednej piersi…

WIĘCEJ >