fbpx
logo
Szukaj
open close

Wegetariańskie chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccf4512f7-ddf9-4a27-8cda-23462211f6fc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wegetariańskie chili

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Papryki kroimy w kostkę (pestki usuwamy)
  • Fasolę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz paprykę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy sos chili i przyprawy (paprykę i kminek), mieszamy i podgrzewamy przez ok. 1 minutę
  • Na patelnię dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 20-25 minut (lub do momentu, aż zgęstnieję)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chili.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (750 ml)
  • Pomidor w puszce (500 g)
  • Fasola czerwona z puszki (375 g)
  • Cebula (315 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Sos chili (słodki) (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (12 g)
  • Kminek mielony (6 g)
  • Oregano suszone (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Meksykańskie chili con carne

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy (…)

WIĘCEJ >

Pomidorowy kurczak z chili

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili i zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Głęboką (…)

WIĘCEJ >

Pikantne chili z fasolką

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Chilli z wieprzowiny

Ustawiamy piekarnik na 160°C z opcją grzania z góry i dołu. Cebule kroimy w dużą kostkę. Z papryczek chilli usuwamy (…)

WIĘCEJ >

Chili con carne z jelenia

Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynka do mięsa miała łatwiej Mielimy mięso na standardowym sitku Paprykę kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >