fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina z kapustą pekińską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c19d717d8-0abb-4551-a83e-8de2026ba7c2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina z kapustą pekińską

Przygotowanie

  • Sezam prażymy na osobnej, suchej patelni przez ok. 1-2 minuty i odkładamy
  • Czosnek obieramy, kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy do miski
  • Dymki kroimy na ok. 2-centymetrowe, ukośne kawałki i wrzucamy do miski z czosnkiem
  • Do miski dodajemy przyprawy (pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Mięso kroimy w wąskie paski, dodajemy do miski i całość ponownie dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i olej)
  • Wrzucamy mięso (smażymy na 3 razy) i smażymy na dużym ogniu przez ok. 5 minut z każdej strony
  • Kapustę kroimy w paski
  • Następnie ściągamy mięso z patelni, a na patelnię wlewamy sos sojowy, dodajemy miód i kapustę, mieszamy i smażymy pod przykryciem przez ok. 5-6 minut
  • Mięso wrzucamy z powrotem na patelnię, dodajemy sezam i całość dokładnie mieszamy, po czym nakładamy na talerze

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wieprzowiną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Polędwiczka

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (500 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Sos pieczarkowy

  • Pieczarka (świeża) (350 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (60 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Masło (15 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Borowik suszony (5 g)
  • Podgrzybek suszony (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Patelnia grillowa, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Curry z kurczaka z pieprzem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek i paprykę kroimy w drobną kostkę Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy (pieprz) i dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu Wrzucamy mięso i…

WIĘCEJ >

Hawajskie kotlety wieprzowe

Ananasa odsączamy z zalewy i zostawiamy ok. 1/4 syropu, który przelewamy do miski Do syropu dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, a następnie obtaczamy w nim mięso Miskę z mięsem przykrywamy folią i odkładamy na ok….

WIĘCEJ >

Meksykańskie krokiety z kurczakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy 1/2 ilości tłuszczu…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…

WIĘCEJ >