fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina z kapustą pekińską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c19d717d8-0abb-4551-a83e-8de2026ba7c2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina z kapustą pekińską

Przygotowanie

  • Sezam prażymy na osobnej, suchej patelni przez ok. 1-2 minuty i odkładamy
  • Czosnek obieramy, kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy do miski
  • Dymki kroimy na ok. 2-centymetrowe, ukośne kawałki i wrzucamy do miski z czosnkiem
  • Do miski dodajemy przyprawy (pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Mięso kroimy w wąskie paski, dodajemy do miski i całość ponownie dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i olej)
  • Wrzucamy mięso (smażymy na 3 razy) i smażymy na dużym ogniu przez ok. 5 minut z każdej strony
  • Kapustę kroimy w paski
  • Następnie ściągamy mięso z patelni, a na patelnię wlewamy sos sojowy, dodajemy miód i kapustę, mieszamy i smażymy pod przykryciem przez ok. 5-6 minut
  • Mięso wrzucamy z powrotem na patelnię, dodajemy sezam i całość dokładnie mieszamy, po czym nakładamy na talerze

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wieprzowiną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Polędwiczka

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (500 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Sos pieczarkowy

  • Pieczarka (świeża) (350 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (60 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Masło (15 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Borowik suszony (5 g)
  • Podgrzybek suszony (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Patelnia grillowa, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chińskie bułki z wieprzowiną

Mięso kroimy w kostkę Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (smalec) Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy (paprykę, sól i pieprz) i smażymy (…)

WIĘCEJ >

Babeczki z wieprzowiną

Boczek kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z boczkiem Do miski (…)

WIĘCEJ >

Kuskus z wieprzowiną po kubańsku

Do miski wlewamy sok z pomarańczy, dodajemy mód, sos sojowy oraz przyprawy (kmin rzymski) i całość dokładnie mieszamy Dodajemy mięso (…)

WIĘCEJ >

Makaron z wieprzowiną

Wieprzowinę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim przyprawy Mięso umieszczamy w patelni W czasie kiedy (…)

WIĘCEJ >

Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym

Bakłażana kroimy w kostkę i umieszczamy wraz z mięsem na rozgrzanej patelni Podlewamy odrobiną wody Po chwili dodajemy passatę pomidorową (…)

WIĘCEJ >