fbpx
logo
Szukaj
open close

Wietnamskie bun

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c00e612ce-c69a-4c3a-b7cf-ea13e6b7c984-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wietnamskie bun

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na małe kawałki.
  • Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej).
  • Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny.
  • Przygotowujemy sos mieszając wszystkie płynne składniki z drobno posiekanym czosnkiem i papryczką, solimy według upodobań.
  • Tarką spiralną bądź obieraczką kroimy marchewkę i ogórka na 'makaron’.
  • Zamarynowane mięso grillujemy bez tłuszczu na patelni grillowej lub na zwykłej dodając odrobinę wody.
  • Makaron ryżowy gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Makaron odcedzamy, dodajemy warzywa i przygotowane mięso.
  • Całość polewamy sosem i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Makaron z mięsem

  • Indyk pierś (150 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Makaron ryżowy (50 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Woda (20 ml)

Marynata

  • Sok z limonki (50 g)
  • Chili (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Sos

  • Sok z limonki (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Chili (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Obieraczka julienne, Patelnia, Patelnia grillowa, Sitko, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym (wegetariańskie)

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka z cukinią

Karkówkę posypujemy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru podlewając odrobiną wody. Ustawiamy na tryb Low (1) ok. 6 h Po upływie czasu wolnowarzenia, kroimy cukinię wzdłuż w cienkie płaty. Każdy płat smarujemy cienką warstwą masła…

WIĘCEJ >

Dorsz pieczony z koperkiem i bazylią

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C (z funkcją grzania góra-dół) Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Rybę kładziemy na talerzu i polewamy tłuszczem z…

WIĘCEJ >

Naleśniki dyniowe

Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę. Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników). Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.

WIĘCEJ >