fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wietnamskie bun

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c00e612ce-c69a-4c3a-b7cf-ea13e6b7c984-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wietnamskie bun

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na małe kawałki.
  • Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej).
  • Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny.
  • Przygotowujemy sos mieszając wszystkie płynne składniki z drobno posiekanym czosnkiem i papryczką, solimy według upodobań.
  • Tarką spiralną bądź obieraczką kroimy marchewkę i ogórka na 'makaron’.
  • Zamarynowane mięso grillujemy bez tłuszczu na patelni grillowej lub na zwykłej dodając odrobinę wody.
  • Makaron ryżowy gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Makaron odcedzamy, dodajemy warzywa i przygotowane mięso.
  • Całość polewamy sosem i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Makaron z mięsem

  • Indyk pierś (150 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Makaron ryżowy (50 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Woda (20 ml)

Marynata

  • Sok z limonki (50 g)
  • Chili (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Sos

  • Sok z limonki (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Chili (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Obieraczka julienne, Patelnia, Patelnia grillowa, Sitko, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gotowana szarlotka

Jabłka kroimy w kostkę. Owoce gotujemy do miękkości w garnku podlewając wodą. Gdy jabłka się ugotują, dodajemy mleko kokosowe, mąke kokosową i cynamon.  Całość gotujemy jeszcze przez chwilę. Jeżeli masa wyjdzie za sucha, dodajemy więcej…

WIĘCEJ >

Siekane kotlety z sarny

Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Jednoporcjowa zapiekanka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach (możemy użyć też maszynki do mielenia mięsa) Marchewkę łączymy z solą, mięsem, jajkiem i masłem. Ugniatamy dłońmi i wlewamy do naczynia żaroopornego Pieczemy…

WIĘCEJ >