fbpx
logo
Szukaj
open close

Wietnamskie bun

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c00e612ce-c69a-4c3a-b7cf-ea13e6b7c984-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wietnamskie bun

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na małe kawałki.
  • Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej).
  • Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny.
  • Przygotowujemy sos mieszając wszystkie płynne składniki z drobno posiekanym czosnkiem i papryczką, solimy według upodobań.
  • Tarką spiralną bądź obieraczką kroimy marchewkę i ogórka na 'makaron’.
  • Zamarynowane mięso grillujemy bez tłuszczu na patelni grillowej lub na zwykłej dodając odrobinę wody.
  • Makaron ryżowy gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Makaron odcedzamy, dodajemy warzywa i przygotowane mięso.
  • Całość polewamy sosem i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Makaron z mięsem

  • Indyk pierś (150 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Makaron ryżowy (50 g)
  • Marchew (20 g)
  • Woda (20 ml)

Marynata

  • Sok z limonki (bio) (50 g)
  • Chili (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Sos

  • Sok z limonki (bio) (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Chili (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Obieraczka julienne, Patelnia, Patelnia grillowa, Sitko, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Szybkie gofry

Masło rozpuszczamy w garnuszku. Jajka mieszamy z wiórkami i masłem. Wiórków dodajemy tyle aby konsystencja ciasta nie była za gęsta ani za rzadka – trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego, ale też nie zbita. Pieczemy gofry…

WIĘCEJ >

Jajecznica po hindusku

Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, smażymy parę minut. Dodajemy szpinak i po chwili…

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >