fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina w sosie pomidorowym

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-291
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wołowina w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dodajemy przyprawy (kmin) i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelnię dodajemy passatę i fasolę, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200-220 st. C
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zawartość patelni przenosimy do kokilek (lub naczynia żaroodpornego), posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok. 3-4 minuty (pieczemy do momentu, aż ser się rozpuści)
  • Kokilki wyciągamy z piekarnika i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Passata pomidorowa (300 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Kmin rzymski (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaglanka z dynią

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Kaszę gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Jaglankę…

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Grillowany camembert, pierś z kurczaka i warzywa

Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony (do momentu, aż będzie lekko zarumienione) Cukinię kroimy w plastry Pomidorki…

WIĘCEJ >

Jajecznica na smalcu gęsim

Na patelni rozpuszczamy smalec Wybijamy jajka Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia

WIĘCEJ >