fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina w sosie z zielonym pieprzem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c615c5a5d-1c55-49bb-a1d7-79cb92e556fb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wołowina w sosie z zielonym pieprzem

Przygotowanie

  • Mięso kładziemy na talerzu, smarujemy tłuszczem, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut
  • Do rondla wlewamy śmietanę i tabasco, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgnieciony pieprz, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 5 minut
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy mięso i smażymy z każdej strony po ok. 4-5 minut (smażymy do momentu uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia)
  • Następnie przenosimy mięso na talerz, przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 5 minut
  • Na patelnię wlewamy sos pieprzowy, zwiększamy ogień i mieszamy drewnianą łyżką przez ok. 2-3 minuty
  • Mięso nakładamy na talerze i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Wołowinę możesz podać z różnymi dodatkami np. z frytkami lub z sałatką ze świeżych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina ligawa (640 g)
  • Śmietana 18% (250 g)
  • Pieprz zielony w zalewie (marynowany) (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Tabasco (7 g)

Potrzebny sprzęt

Folia spożywcza, Patelnia, Praska do czosnku, Rondel, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z natką pietruszki i ogórkiem

Myjemy natkę pietruszki, ogórka i jabłko Obieramy banana Umieszczamy wszystkie składniki do blendera i dolewamy szklankę wody Wszystko razem blendujemy

WIĘCEJ >

Karmel daktylowy

Daktyle zalewamy wrzątkiem na co najmniej 10 minut. Odsączamy zostawiając wodę w której się moczyły. Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę.

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce w sosie winnym

Mięso kroimy na kotlety i wkładamy do miski (niemetalowej) Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Dodajemy tłuszcz, zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią…

WIĘCEJ >

Kurczak w białym chilli na rosole

Ustawić piekarnik na 170 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Posiekać cebulę i selera, a paprykę pokroić na plasterki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć na średnim ogniu do…

WIĘCEJ >