fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina w sosie z zielonym pieprzem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c615c5a5d-1c55-49bb-a1d7-79cb92e556fb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wołowina w sosie z zielonym pieprzem

Przygotowanie

  • Mięso kładziemy na talerzu, smarujemy tłuszczem, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut
  • Do rondla wlewamy śmietanę i tabasco, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgnieciony pieprz, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 5 minut
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy mięso i smażymy z każdej strony po ok. 4-5 minut (smażymy do momentu uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia)
  • Następnie przenosimy mięso na talerz, przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 5 minut
  • Na patelnię wlewamy sos pieprzowy, zwiększamy ogień i mieszamy drewnianą łyżką przez ok. 2-3 minuty
  • Mięso nakładamy na talerze i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Wołowinę możesz podać z różnymi dodatkami np. z frytkami lub z sałatką ze świeżych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina ligawa (640 g)
  • Śmietana 18% (250 g)
  • Pieprz zielony w zalewie (marynowany) (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Tabasco (7 g)

Potrzebny sprzęt

Folia spożywcza, Patelnia, Praska do czosnku, Rondel, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi z sezamem

Najpierw przygotowujemy szparagi Myjemy je oraz chwytając palcami za końcówkę łodygi odłamujemy jej najtwardszą część Gotowe szparagi kroimy na 4-5 cm kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny Delikatnie mieszamy, aby równomiernie pokryły się sokiem Oprószamy solą…

WIĘCEJ >

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać Przekroić na pół wzdłuż i pociąć w paski Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Wrzucamy kiełbasę i smażymy z każdej strony na średnim ogniu Kiełbasę przekładamy…

WIĘCEJ >

Bananotka – ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, cukier, mąką jaglaną i 200 g mąki gryczanej Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa ze słodką polewą

Ananasa, mango i banany obieramy Ananasa i mango kroimy w kostkę, a banana w plasterki Do miski wkładamy owoce mrożone i odstawiamy do rozmrożenia, gdy zmiękną – przenosimy je razem z sokiem do robota kuchennego…

WIĘCEJ >