fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina w sosie z zielonym pieprzem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c615c5a5d-1c55-49bb-a1d7-79cb92e556fb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina w sosie z zielonym pieprzem

Przygotowanie

  • Mięso kładziemy na talerzu, smarujemy tłuszczem, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut
  • Do rondla wlewamy śmietanę i tabasco, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgnieciony pieprz, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 5 minut
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy mięso i smażymy z każdej strony po ok. 4-5 minut (smażymy do momentu uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia)
  • Następnie przenosimy mięso na talerz, przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 5 minut
  • Na patelnię wlewamy sos pieprzowy, zwiększamy ogień i mieszamy drewnianą łyżką przez ok. 2-3 minuty
  • Mięso nakładamy na talerze i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Wołowinę możesz podać z różnymi dodatkami np. z frytkami lub z sałatką ze świeżych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina ligawa (640 g)
  • Śmietana 18% (250 g)
  • Pieprz zielony w zalewie (marynowany) (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Tabasco (7 g)

Potrzebny sprzęt

Folia spożywcza, Patelnia, Praska do czosnku, Rondel, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jajo sadzone na szpinaku z papryką

Paprykę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy szpinak oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż szpinak „zwiędnie”) Na osobnej patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Kotlety wieprzowe z cydrem

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony Następnie ściągamy mięso z patelni i…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – hipopotam

Na kromki nakładamy ser Oliwki kroimy w plastry na kształt oczek i nozdrzy Z ogórka wycinamy kawałki na kształt nóżek Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt zębów Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt…

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek i brokuła

Brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie bez przykrycia około 10 minut. Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy brokuła, można dodać również inne ulubione świeże zioła Rozbijamy jaja i dokładnie oddzielamy żółtka, można to zrobić ręcznie lub…

WIĘCEJ >