fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8645d1e9-c21c-4365-8a55-efbe9d1f96c6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina z grilla

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kotlety i rozbijamy na grubość ok. 4 cm
  • Czosnek obieramy i zgniatamy
  • Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu, mieszamy i wkładamy do lodówki na min. 4 godz. (możemy marynować nawet 24 godz.)
  • Po tym czasie rozgrzewamy grill
  • Mięso wyciągamy z marynaty, kładziemy na grill i grillujemy przez ok. 12-16 minut, w między czasie raz obracając
  • Następnie przenosimy mięso na deskę i kroimy w poprzek włókien, pod kątem 45 st., w cienkie plastry

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina rozbratel (700 g)
  • Wino czerwone wytrawne (60 ml)
  • Sok z limonki (bio) (60 g)
  • Czosnek (25 g)
  • Cebula granulowana (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Lodówka, Naczynie płaskie, Nóż, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wołowina z sosem béarnaise

W rondlu zagotowujemy wodę Do miski (żaroodpornej) wlewamy ocet i dodajemy żółtka Miskę umieszczamy na rondlu z gotującą się wodą (…)

WIĘCEJ >

Curry z wołowiną i dynią

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy Mięso kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Sycąca zupa z wołowiną i kaszą

Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w plasterki Mięso kroimy w kostkę Kaszę (…)

WIĘCEJ >

Pomidorowa wołowina z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez (…)

WIĘCEJ >