Wołowina z grilla
Wołowina z grilla
Przygotowanie
- Mięso kroimy na kotlety i rozbijamy na grubość ok. 4 cm
- Czosnek obieramy i zgniatamy
- Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu, mieszamy i wkładamy do lodówki na min. 4 godz. (możemy marynować nawet 24 godz.)
- Po tym czasie rozgrzewamy grill
- Mięso wyciągamy z marynaty, kładziemy na grill i grillujemy przez ok. 12-16 minut, w między czasie raz obracając
- Następnie przenosimy mięso na deskę i kroimy w poprzek włókien, pod kątem 45 st., w cienkie plastry
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.
Autor
Lista składników
- Wołowina rozbratel (700 g)
- Wino czerwone wytrawne (60 ml)
- Sok z limonki (bio) (60 g)
- Czosnek (25 g)
- Cebula granulowana (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym (wegetariańskie)
Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli Wlewamy ¾ szklanki wrzątku Mieszamy drewnianą łyżką Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…
WIĘCEJ >Mielonka tyrolska z sarny na sałacie z sosem z granatów
Mielonka Sarninę kroimy w mniejsze kawałki, takie, żeby się zmieściły do maszynki do mięsa Boczek kroimy w kawałki, żeby się dało zmielić Mielimy oba rodzaje mięsa na standardowym sitku Połowę zmielonej masy mielimy jeszcze raz…
WIĘCEJ >Zapiekane krewetki i kraby
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Kokilki lekko smarujemy tłuszczem Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do osobnej miski wybijamy jajo, dodajemy jogurt, śmietanę oraz połowę sera i ubijamy na gładką masę…
WIĘCEJ >Krem ziemniaczany z boczkiem
Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paseczki/w zapałkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Przesmażamy boczek przez 2-3 min i wyjmujemy go łyżką cedzakową Na ten…
WIĘCEJ >