fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8645d1e9-c21c-4365-8a55-efbe9d1f96c6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina z grilla

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kotlety i rozbijamy na grubość ok. 4 cm
  • Czosnek obieramy i zgniatamy
  • Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu, mieszamy i wkładamy do lodówki na min. 4 godz. (możemy marynować nawet 24 godz.)
  • Po tym czasie rozgrzewamy grill
  • Mięso wyciągamy z marynaty, kładziemy na grill i grillujemy przez ok. 12-16 minut, w między czasie raz obracając
  • Następnie przenosimy mięso na deskę i kroimy w poprzek włókien, pod kątem 45 st., w cienkie plastry

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina rozbratel (700 g)
  • Wino czerwone wytrawne (60 ml)
  • Sok z limonki (bio) (60 g)
  • Czosnek (25 g)
  • Cebula granulowana (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Lodówka, Naczynie płaskie, Nóż, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym (wegetariańskie)

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Mielonka tyrolska z sarny na sałacie z sosem z granatów

Mielonka Sarninę kroimy w mniejsze kawałki, takie, żeby się zmieściły do maszynki do mięsa Boczek kroimy w kawałki, żeby się dało zmielić Mielimy oba rodzaje mięsa na standardowym sitku Połowę zmielonej masy mielimy jeszcze raz…

WIĘCEJ >

Zapiekane krewetki i kraby

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Kokilki lekko smarujemy tłuszczem Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do osobnej miski wybijamy jajo, dodajemy jogurt, śmietanę oraz połowę sera i ubijamy na gładką masę…

WIĘCEJ >

Krem ziemniaczany z boczkiem

Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paseczki/w zapałkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Przesmażamy boczek przez 2-3 min i wyjmujemy go łyżką cedzakową Na ten…

WIĘCEJ >