fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8645d1e9-c21c-4365-8a55-efbe9d1f96c6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina z grilla

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kotlety i rozbijamy na grubość ok. 4 cm
  • Czosnek obieramy i zgniatamy
  • Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu, mieszamy i wkładamy do lodówki na min. 4 godz. (możemy marynować nawet 24 godz.)
  • Po tym czasie rozgrzewamy grill
  • Mięso wyciągamy z marynaty, kładziemy na grill i grillujemy przez ok. 12-16 minut, w między czasie raz obracając
  • Następnie przenosimy mięso na deskę i kroimy w poprzek włókien, pod kątem 45 st., w cienkie plastry

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina rozbratel (700 g)
  • Wino czerwone wytrawne (60 ml)
  • Sok z limonki (bio) (60 g)
  • Czosnek (25 g)
  • Cebula granulowana (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Lodówka, Naczynie płaskie, Nóż, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gotowany kurczak z imbirem

Imbir obieramy i drobno siekamy Cebulę drobno siekamy Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, po czym wstawiamy je do naczynia do gotowania na parze Do miski wlewamy bulion i sos sojowy, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy,…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Lasagne z wołowiną i ricottą

Cebulę obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w kostkę Zieleninę (bazylię) drobno siekamy Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Zapiekanka wołowa

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso podsmażamy na maśle wraz z papryką wędzoną i solą. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Połowę plastrów układamy w naczyniu żaroodpornym. Do mięsa dodajemy płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy. Mieszamy….

WIĘCEJ >