fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekane warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f01009a-c2a0-4365-ab18-78172af56672
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zapiekane warzywa

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę .
  • Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę.
  • Po tym czasie wyjmujemy, a przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia i posiadanych nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Możesz wzbogacić to danie o dodatek kiełbasy lub sera koziego (jeśli nie masz przeciwwskazań) – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 marchew (60 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 różyczka kalafiora (70 g)
  • 2 różyczki brokuła (50 g)
  • 2 łodygi selera naciowego (90 g)
  • 1 cebula (100 g) 
  • 2-3 gałązki natki pietruszki do posypania (6 g)
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet wieprzowy, z grzybami, warzywami i z dodatkiem marmolady z czerwonej cebuli słodzonej gruszką

Pasztet: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godziny Wyjmujemy mięso i warzywa żeby…

WIĘCEJ >

Granat

Granata kładziemy przeciętą stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby powypadały z niego pestki Uderzamy tak długo, aż wypadną wszystkie pestki

WIĘCEJ >

Koktajl tropikalny

Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Pierś kaczki duszona w gruszkach z brukselką i marchewką na masełku

Pierś kaczą kładziemy na desce skórą do góry i nacinamy nożem skórę w kratkę Solimy i pieprzymy mięso z obu stron Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Obieramy marchewkę i czyścimy brukselkę…

WIĘCEJ >