fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekane warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f01009a-c2a0-4365-ab18-78172af56672
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zapiekane warzywa

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę .
  • Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę.
  • Po tym czasie wyjmujemy, a przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia i posiadanych nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Możesz wzbogacić to danie o dodatek kiełbasy lub sera koziego (jeśli nie masz przeciwwskazań) – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 marchew (60 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 różyczka kalafiora (70 g)
  • 2 różyczki brokuła (50 g)
  • 2 łodygi selera naciowego (90 g)
  • 1 cebula (100 g) 
  • 2-3 gałązki natki pietruszki do posypania (6 g)
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min) Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin W lodówce wytrzyma kilka dni

WIĘCEJ >

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >

Pizzerki z bakłażana

Bakłażana kroimy na talarki (około 0,5 cm). Talarki układamy na papierze do pieczenia , skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika ustawionego na 180 stopni. Po 15 minutach wyjmujemy blachę, a każdy talarek: posypujemy…

WIĘCEJ >

Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >