fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekane warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f01009a-c2a0-4365-ab18-78172af56672

Zapiekane warzywa

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę .
  • Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę.
  • Po tym czasie wyjmujemy, a przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia i posiadanych nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Możesz wzbogacić to danie o dodatek kiełbasy lub sera koziego (jeśli nie masz przeciwwskazań) – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 marchew (60 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 różyczka kalafiora (70 g)
  • 2 różyczki brokuła (50 g)
  • 2 łodygi selera naciowego (90 g)
  • 1 cebula (100 g) 
  • 2-3 gałązki natki pietruszki do posypania (6 g)
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Twarożek ze słonecznika z sałatką jarzynową

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Batoniki z suszonych owoców

Wszystkie suszone owoce moczymy w zimnej wodzie przez ok. godzinę Odsączamy i miksujemy na jednolitą, gładką masę Dosypujemy wiórki i mieszamy Masę przekładamy do formy wyłożonej folią spożywczą, wyrównujemy, ugniatamy i dociskamy Wstawiamy na 12…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Dyniowe musli

Zagotowujemy dynię z mlekiem kokosowym i daktylami. Kiedy potrawa się zagotuje, zmniejszamy ogień, dodajemy cynamon i trzymamy jeszcze chwilę na niedużym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą.

WIĘCEJ >