fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z grilla w syropie klonowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caf2b9462-3e0f-415a-b778-f96a2a4ed70a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Żeberka z grilla w syropie klonowym

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza żeberkami) i całość dokładnie mieszamy
  • Płaty żeber kroimy na pojedyncze żeberka, wkładamy do miski z marynatą i całość dokładnie mieszamy, tak aby każde żeberko było dokładnie pokryte marynatą
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Żeberka odsączamy z marynaty i rozkładamy na papierze (marynaty nie wylewamy)
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 40-45 minut
  • Co ok. 15-20 minut polewamy żeberka marynatą i obracamy na drugą stronę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia żeberek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina żebra (750 g)
  • Sok z ananasa 100% (125 g)
  • Sos chili (słodki) (20 g)
  • Syrop klonowy (10 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sos Worcestershire (6 ml)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gnocchi z sosem pomidorowym

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Połowę zieleniny drobno siekamy Ziemniaki odcedzamy, ugniatamy…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szparagami

Myjemy wszystkie składniki Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól Mieszamy wszystko…

WIĘCEJ >

Rafaello

Do miski wsypujemy wiórki, dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy Owoce obtaczamy w wiórkach i wsadzamy do lodówki na ok. 15-20 minut

WIĘCEJ >

Kulki z nerkowców

Orzechy prażymy na patelni, a następnie odkładamy do ostygnięcia Do przestygniętych orzechów dodajemy pozostałe składniki (poza wiórkami) i całość dokładnie blendujemy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach koksowych Kulki przechowujemy w lodówce

WIĘCEJ >