fbpx
logo
Szukaj
open close

Żeberka z grilla w syropie klonowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caf2b9462-3e0f-415a-b778-f96a2a4ed70a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Żeberka z grilla w syropie klonowym

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza żeberkami) i całość dokładnie mieszamy
  • Płaty żeber kroimy na pojedyncze żeberka, wkładamy do miski z marynatą i całość dokładnie mieszamy, tak aby każde żeberko było dokładnie pokryte marynatą
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Żeberka odsączamy z marynaty i rozkładamy na papierze (marynaty nie wylewamy)
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 40-45 minut
  • Co ok. 15-20 minut polewamy żeberka marynatą i obracamy na drugą stronę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia żeberek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina żebra (750 g)
  • Sok z ananasa 100% (125 g)
  • Sos chili (słodki) (20 g)
  • Syrop klonowy (10 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sos Worcestershire (6 ml)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem ziemniaczany

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2 minuty Dodajemy ziemniaki i smażymy przez ok. 3 minuty Dolewamy bulion i gotujemy przez około…

WIĘCEJ >

Pulpeciki jaglane z warzywami

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew oraz pietruszkę obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Następnie…

WIĘCEJ >

Brukselka z płatkami migdałowymi

Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (tak aby była miękka, lecz żeby nie straciła całkowicie koloru) Następnie brukselkę odcedzamy i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i…

WIĘCEJ >

Włoski omlet z kurczakiem

Pomidory kroimy na kawałki i przenosimy do miski Zieleninę oraz oliwki drobno siekamy i przenosimy do miski z pomidorami Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do osobnej miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C…

WIĘCEJ >