fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielona zimowa zupa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4342fb1c-8035-48c0-aec5-ac0b889b9a3d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zielona zimowa zupa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce
  • Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki
  • Brukselki kroimy na połówki
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażmy przez 5 min
  • Wrzucamy brukselki, zalewamy bulionem
  • Gotujemy 10 min
  • Dodajemy brokuła
  • Gotujemy 3 min
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Spójrz do powiązanych przepisów i zainspiruj się innymi propozycjami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 l bulionu jarskiego
  • ½ brokuła (250 g)
  • 10 brukselek (170 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierogi gryczane z dziczyzną

Farsz: Dziczyznę kroimy w kawałki np. 4 x 4 cm Wkładamy mięso do garnka Wlewamy 2 szklanki wody Lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu 2 godz. Co jakiś czas sprawdzamy ile mamy wody…

WIĘCEJ >

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki jabłko i gruszkę, po czym umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, przyprawy i wszystko miksujemy na mus…

WIĘCEJ >

Ciasteczka dyniowe

Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon mieszamy razem. Masło miksujemy przez ok. 5 minut, a potem jeszcze chwilę z cukrem. Dodajemy puree z dyni i ekstrakt z wanilii. Po dokładnym wymieszaniu wsypujemy stopniowo suchą mieszankę,…

WIĘCEJ >

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Wrzucamy mięso Lekko solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >