fbpx
logo
Szukaj
open close

Ziemniaki z rukolą i bobem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c74dfd009-585b-4e12-b702-2b5549fb2e44
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ziemniaki z rukolą i bobem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Ziemniaki dokładnie szorujemy, oskrobujemy i nakłuwamy z każdej strony widelcem
  • Następnie kładziemy ziemniaki na środkowym ruszcie w piekarniku i pieczemy przez ok. 75 minut
  • Po tym czasie wyciągamy ziemniaki z piekarnika i odstawiamy na ok. 10 minut do ostygnięcia
  • Rukolę grubo siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dodajemy bób oraz ser i całość dokładnie blendujemy na jednolitą masę
  • W ziemniakach wykonujemy głębokie nacięcia w kształcie krzyża i delikatnie rozchylamy szczelinę
  • Do środka ziemniaków nakładamy nadzienie i wkładamy ziemniaki z powrotem do piekarnika na ok. 10-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ziemniak (300 g)
  • Rukola (80 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zakochane sówki z salami i sera

Z salami wycinamy kawałki w kształcie liter, serduszek, skrzydełek i uszek Z sera wycinamy kawałki w kształcie serc i kółek Wszystkie składniki układamy na kształt sówek, tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Kruche ciasto z owocami

Ciasto kruche Mąkę (185 g) skrobię i sodę przesiewamy i odkładamy W misie miksera umieszczamy masło (120 g) i słodzidło (105 g) Ucieramy do powstania jasnej i puszystej masy maślanej Dodajemy jajka, jedno po drugim,…

WIĘCEJ >

Krokiety pieczarkowo-ziołowe

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pieczarki oczyszczamy, wrzucamy do blendera i drobno blendujemy Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz pieczarki i smażymy przez ok. 4-5…

WIĘCEJ >