fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ziemniaki z rukolą i bobem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-170
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ziemniaki z rukolą i bobem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Ziemniaki dokładnie szorujemy, oskrobujemy i nakłuwamy z każdej strony widelcem
  • Następnie kładziemy ziemniaki na środkowym ruszcie w piekarniku i pieczemy przez ok. 75 minut
  • Po tym czasie wyciągamy ziemniaki z piekarnika i odstawiamy na ok. 10 minut do ostygnięcia
  • Rukolę grubo siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dodajemy bób oraz ser i całość dokładnie blendujemy na jednolitą masę
  • W ziemniakach wykonujemy głębokie nacięcia w kształcie krzyża i delikatnie rozchylamy szczelinę
  • Do środka ziemniaków nakładamy nadzienie i wkładamy ziemniaki z powrotem do piekarnika na ok. 10-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaków.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (300 g)
  • Bób (200 g)
  • Ser pleśniowy (100 g)
  • Rukola (60 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki,…

WIĘCEJ >

Koktajl mango

Mango i banana obieramy ze skóry i kroimy na drobne kawałki Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego

WIĘCEJ >

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >

Sorbet morelowy

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi Wkładamy owoce do naczynia w którym będziemy…

WIĘCEJ >