Zupa chińska z makaronem
Zupa chińska z makaronem
Przygotowanie
- Grzyby wkładamy do miski, zalewamy wrzącą wodą i moczymy przez ok. 30 minut
- Imbir obieramy i kroimy w paski
- Szalotkę, kapustę i mięso dokładnie myjemy
- Szalotkę drobno siekamy
- Kapustę i mięso kroimy w paski
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy mięso, dodajemy pastę, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
- Do garnka wlewamy bulion, dodajemy imbir i na małym ogniu doprowadzamy niemal do wrzenia
- Nim wywar zacznie wrzeć – dodajemy do garnka szalotkę, kapustę, mięso, kiełki soi oraz sos sojowy i gotujemy na wolnym ogniu
- Grzyby odcedzamy, drobno siekamy i dodajemy do garnka
- Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie dodajemy do zupy i mieszamy
- Zupę nakładamy na talerze i dekorujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań po chińsku.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Makaron Konjac (150 g)
- Kurczak pierś (100 g)
- Kapusta pekińska (50 g)
- Kiełki soi (50 g)
- Cebula szalotka ze szczypiorem (20 g)
- Sos sojowy (20 g)
- Kolendra (świeża) (6 g)
- Suszone grzyby Mun (5 g)
- Imbir korzeń (5 g)
- Olej z makadamia ekologiczny (2.5 ml)
- Pasta paprykowa ostra (2.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane Przepisy
Kiełki soi po chińsku
Wszystkie warzywa dokładnie oczyszczamy i myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym Grzyby kroimy w słupki Paprykę kroimy w drobną kostkę Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki (szczypiorek odkładamy) Brokuły rozdzielamy na różyczki Na głębokiej…
WIĘCEJ >Pierś z kurczaka po chińsku
Brokuł dzielimy na różyczki, a z fasolki odcinamy końcówki Następnie warzywa gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie kroimy mięso w paski i…
WIĘCEJ >Żeberka po chińsku
W rondlu zagotowujemy wodę Czosnek z imbirem obieramy i kroimy w plasterki Żeberka rozdzielamy na kawałki i wkładamy do wrzącej wody na ok. 5 minut Po tym czasie żeberka odcedzamy i przenosimy do miski (niemetalowej)…
WIĘCEJ >Kurczak z fasolą i cynamonem
Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy (cynamon) oraz wino i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 6 godz. Co ok. 1 godz. obracamy mięso na…
WIĘCEJ >