fbpx
Szukaj
open close

Zupa chińska z makaronem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c811f992a-39fe-4cc6-a623-901417028d1c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa chińska z makaronem

Przygotowanie

  • Grzyby wkładamy do miski, zalewamy wrzącą wodą i moczymy przez ok. 30 minut
  • Imbir obieramy i kroimy w paski
  • Szalotkę, kapustę i mięso dokładnie myjemy
  • Szalotkę drobno siekamy
  • Kapustę i mięso kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso, dodajemy pastę, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Do garnka wlewamy bulion, dodajemy imbir i na małym ogniu doprowadzamy niemal do wrzenia
  • Nim wywar zacznie wrzeć – dodajemy do garnka szalotkę, kapustę, mięso, kiełki soi oraz sos sojowy i gotujemy na wolnym ogniu
  • Grzyby odcedzamy, drobno siekamy i dodajemy do garnka
  • Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie dodajemy do zupy i mieszamy
  • Zupę nakładamy na talerze i dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań po chińsku.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Makaron Konjac (150 g)
  • Kurczak pierś (100 g)
  • Kapusta pekińska (50 g)
  • Kiełki soi (50 g)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (20 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Suszone grzyby Mun (5 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Olej z makadamia ekologiczny (2.5 ml)
  • Pasta paprykowa ostra (2.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kiełki soi po chińsku

Wszystkie warzywa dokładnie oczyszczamy i myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym Grzyby kroimy w słupki Paprykę kroimy w drobną kostkę (…)

WIĘCEJ >

Pierś z kurczaka po chińsku

Brokuł dzielimy na różyczki, a z fasolki odcinamy końcówki Następnie warzywa gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, (…)

WIĘCEJ >

Żeberka po chińsku

W rondlu zagotowujemy wodę Czosnek z imbirem obieramy i kroimy w plasterki Żeberka rozdzielamy na kawałki i wkładamy do wrzącej (…)

WIĘCEJ >

Kurczak z fasolą i cynamonem

Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy (cynamon) oraz wino i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią (…)

WIĘCEJ >

Przegrzebki z imbirem po chińsku

Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Imbir obieramy i kroimy na zapałkę Przegrzebki oczyszczamy (…)

WIĘCEJ >