fbpx
Szukaj
open close

Żeberka po chińsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8546531-fd25-402b-a168-23685d689f73
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żeberka po chińsku

Przygotowanie

  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Czosnek z imbirem obieramy i kroimy w plasterki
  • Żeberka rozdzielamy na kawałki i wkładamy do wrzącej wody na ok. 5 minut
  • Po tym czasie żeberka odcedzamy i przenosimy do miski (niemetalowej)
  • Do garnka wlewamy bulion, dodajemy cukier, miód oraz czosnek z imbirem i gotujemy na małym ogniu przez ok. 10 minut
  • Po tym czasie ściągamy garnek z kuchenki i odstawiamy marynatę do ostygnięcia, a następnie polewamy nią żeberka
  • Miskę z żeberkami przykrywamy folią i wkładamy na ok. 8 godz. do lodówki (a najlepiej na całą noc)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wypełniamy do połowy wodą, a nad nią kładziemy ruszt
  • Na ruszt kładziemy żeberka i pieczemy przez ok. 45 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia żeberek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina żebra (800 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Żeberka jagnięce w sosie jogurtowym

Zieleninę siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki (poza mięsem) i całość dokładnie (…)

WIĘCEJ >

Duszone żeberka z kapustą

Żeberka dokładnie oczyszczamy i osuszamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy żeberka i zaczynamy smażyć Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i (…)

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z dynią makaronową

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

Żeberka: Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka (…)

WIĘCEJ >