fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa jarzynowa z kaszą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c944a2b90-a4ed-475b-9349-2028ec0da9c5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa jarzynowa z kaszą

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • Marchew z ziemniakiem obieramy i kroimy w kostkę
  • Seler kroimy w kostkę
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz por i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy marchew z ziemniakiem oraz seler i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dolewamy bulion, dosypujemy kaszę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (do miękkości kaszy)
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Zupę nakładamy do misek i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1500 ml)
  • Kasza jęczmienna pęczak (200 g)
  • Por (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ziemniak (75 g)
  • Marchew (45 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Koper (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bananowe kasztanki

Wszystkie składniki blendujemy. Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

WIĘCEJ >

Komosanka dla dziecka 2

Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Następnie przenosimy komosę do miski i dekorujemy owocami jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Miseczka czekoladowa z musem bananowym i owocami

Czekoladę wrzucamy do garnka z masłem i rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać! Wkładamy na 10 min do lodówki Jak się robi lekko gęste, ale jeszcze jest…

WIĘCEJ >

Owsianka z brzoskwinią i migdałami

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków) Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Owsiankę przenosimy do misek, a…

WIĘCEJ >