fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa pomidorowa z algami i szczypiorem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c61e13663-ae4c-44ff-aa81-58d3b6a10fa2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa pomidorowa z algami i szczypiorem

Przygotowanie

  • Szczypior drobno kroimy
  • Nori opiekamy przez kilka sek. z każdej strony nad otwartym ogniem
  • Następnie kroimy nori w kostkę o boku ok. 1 cm
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki i usuwamy pestki
  • Do garnka wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Do gorącego bulionu wkładamy nori oraz pomidory i gotujemy przez ok. 4-5 minut (na małym ogniu)
  • Garnek ściągamy z kuchenki, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy
  • Zupę nalewamy do misek i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z algami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1200 ml)
  • Pomidor (340 g)
  • Szczypior (15 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Nori (7.5 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sałatka z alg

Sałatka Wakame i ulva wkładamy do dwóch, osobnych misek, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 5-10 minut Następnie wyciągamy (…)

WIĘCEJ >

Surówka z wakame

Wakame zalewamy ciepłą wodą. W tym czasie kroimy marchewkę 'na makaron’. Miód, ocet, oliwę i przyprawy mieszamy w małej miseczce. (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone (…)

WIĘCEJ >

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół (…)

WIĘCEJ >