fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c87fd9b0c-b4f0-4356-a4dd-cc22d5692604
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Przygotowanie

  • Szczaw wypłukać i pokroić
  • Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę
  • Dodajemy pokrojony szczaw
  • Zalewamy rosołem
  • Wyciskamy sok z cytryny do garnka
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy 10 min
  • Próbujemy i doprawiamy
  • Każde jajko kroimy na ćwiartki i nakładamy na talerze
  • Zalewamy jajka gorącą zupą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Jajo kurze rozm. M (153 g)
  • Szczaw (125 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…

WIĘCEJ >

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min) Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin W lodówce wytrzyma kilka dni

WIĘCEJ >

Sałatka z sarniną i boczkiem

Sarnina Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kuleczki i smażymy 3 minuty,…

WIĘCEJ >

Malinowy deser z tapioki

Zaczynamy od musu malinowego Maliny miksujemy blenderem na gładki mus W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając Po tym…

WIĘCEJ >