fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5460d559-c56e-47e0-900a-7f18135a4095
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso gotujemy we wrzącej wodzie pod przykryciem przez ok. 30 minut
  • Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut, aby zmiękł
  • Do rondla wlewamy mleko kokosowe i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy bulion, dodajemy sos ostrygowy i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pędy bambusa i mieszamy
  • Makaron odcedzamy i nakładamy do misek
  • Mięso kroimy w cienkie paski i układamy na wierzchu makaronu
  • Całość zalewamy zupą i posypujemy zieleniną oraz kiełkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Opcjonalnie możesz dodać do zupy ugotowane jajo i grzanki.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Kurczak pierś (500 g)
  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (200 g)
  • Makaron ryżowy (100 g)
  • Bambus – pędy (100 g)
  • Kiełki fasoli Mung (100 g)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rosół wołowy

Do garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą, dodajemy sól i zaczynamy gotować Cebulę oraz czosnek obieramy i opalamy Marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy obieramy i kroimy na kawałki Seler naciowy kroimy na kawałki Mięso wyciągamy z…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (na wywarze kostnym)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z gotowanymi parówkami

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…

WIĘCEJ >

Ośmiornica duszona z fenkułem na mixie sałat

Fenkuł kroimy w plasterki Pomidorki kroimy na połówki Ośmiornice kroimy w plasterki Cebulę kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy masło Smażymy cebulę i fenkuł około 3 min Dodajemy ośmiornice i czosnek Wyciskamy sok z cytryny…

WIĘCEJ >