Zupa z kurczakiem
Zupa z kurczakiem
Przygotowanie
- Mięso gotujemy we wrzącej wodzie pod przykryciem przez ok. 30 minut
- Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut, aby zmiękł
- Do rondla wlewamy mleko kokosowe i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty
- Dolewamy bulion, dodajemy sos ostrygowy i gotujemy przez ok. 5 minut
- Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pędy bambusa i mieszamy
- Makaron odcedzamy i nakładamy do misek
- Mięso kroimy w cienkie paski i układamy na wierzchu makaronu
- Całość zalewamy zupą i posypujemy zieleniną oraz kiełkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.
Opcjonalnie możesz dodać do zupy ugotowane jajo i grzanki.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Kurczak pierś (500 g)
- Mleko kokosowe (400 ml)
- Kukurydza w zalewie (słoik) (200 g)
- Makaron ryżowy (100 g)
- Bambus – pędy (100 g)
- Kiełki fasoli Mung (100 g)
- Sos ostrygowy (20 g)
- Kolendra (świeża) (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.