fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z papryką i kalarepą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4a40ad4c-f83e-4b63-96ca-6687b69604b2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z papryką i kalarepą

Przygotowanie

  • Bulion zagotowujemy
  • Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu, dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut
  • Kalarepę oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Papryki kroimy w kostkę
  • Do garnka z mięsem dodajemy kalarepę i paprykę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, a następnie przenosimy do garnka z mięsem
  • Całość mieszamy i gotujemy przez ok. 1 godz.
  • Zupę nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 16
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (250 ml)
  • Kalarepa (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Wieprzowina łopatka (80 g)
  • Papryka czerwona (80 g)
  • Papryka żółta (40 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Olej MCT (15 ml)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zapiekanka ziemniaczana z porem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C W rondlu zagotowujemy wodę Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry Por obieramy i kroimy w plasterki Do rondla wkładamy ziemniaki z porem i blanszujemy przez ok. 5…

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką

Ziemniaki i kalafiora gotujemy. Kroimy w kostkę i dzielimy na różyczki. Szynkę kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy. Mieszamy wszystkie składniki.

WIĘCEJ >

Ogórkowe serduszka

Z ogórka wycinamy serduszka i kawałki przypominające półkola (tak jak na załączonym obrazku) Z pomidora wycinamy serduszka Szczypiorek kroimy na kawałki o długości ok. 5 cm Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak jak na załączonym…

WIĘCEJ >

Kurczak po indyjsku

Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas obracając (mięso najlepiej smażyć partiami) Cebulę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >