fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z papryką i kalarepą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4a40ad4c-f83e-4b63-96ca-6687b69604b2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z papryką i kalarepą

Przygotowanie

  • Bulion zagotowujemy
  • Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu, dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut
  • Kalarepę oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Papryki kroimy w kostkę
  • Do garnka z mięsem dodajemy kalarepę i paprykę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, a następnie przenosimy do garnka z mięsem
  • Całość mieszamy i gotujemy przez ok. 1 godz.
  • Zupę nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 16
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (250 ml)
  • Kalarepa (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Wieprzowina łopatka (80 g)
  • Papryka czerwona (80 g)
  • Papryka żółta (40 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Olej MCT (15 ml)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok Bierzemy czysty garnek Ugotowane warzywa wkładamy do garnka Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy Blenderem miksujemy na gładki krem Jeśli…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa

Wszystkie składniki wkładamy do misy wolnowaru Ustawiamy tryb Low (1) na 4 godz. Po tym czasie ugotowane składniki blendujemy na zupę

WIĘCEJ >

Zupa z cukinii

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w półksiężyce Cukinię kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z porem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy cukinię…

WIĘCEJ >

Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem

Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne paski, dodajemy do zupy Dodajemy koperek, mieszamy Doprawiamy solą i pieprzem

WIĘCEJ >