fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z papryką i kalarepą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-84
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa z papryką i kalarepą

Przygotowanie

  • Bulion zagotowujemy
  • Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu, dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut
  • Kalarepę oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Papryki kroimy w kostkę
  • Do garnka z mięsem dodajemy kalarepę i paprykę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, a następnie przenosimy do garnka z mięsem
  • Całość mieszamy i gotujemy przez ok. 1 godz.
  • Zupę nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 16
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (250 ml)
  • Kalarepa (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Wieprzowina łopatka (80 g)
  • Papryka zielona (80 g)
  • Papryka żółta (40 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Olej MCT (15 ml)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Leczo z cukinią i bakłażanem (bez mięsa)

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Papryki, bakłażana i cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry W garnku rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy cebulę oraz…

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Jajo sadzone – pirat

Paprykę żółtą kroimy na paski i trójkącik Paprykę czerwoną kroimy na pasek Ogórka kroimy w plastry, pół plastry i paski Z sera wycinamy małe kółka Szynkę kroimy na kawałki przypominające piracką czapkę Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >