Zupa z papryką i kalarepą
Zupa z papryką i kalarepą
Przygotowanie
- Bulion zagotowujemy
- Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu, dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut
- Kalarepę oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Papryki kroimy w kostkę
- Do garnka z mięsem dodajemy kalarepę i paprykę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, a następnie przenosimy do garnka z mięsem
- Całość mieszamy i gotujemy przez ok. 1 godz.
- Zupę nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (250 ml)
- Kalarepa (200 g)
- Cebula (105 g)
- Wieprzowina łopatka (80 g)
- Papryka czerwona (80 g)
- Papryka żółta (40 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Olej MCT (15 ml)
- Liść laurowy (1 g)
- Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
- Majeranek suszony (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Kurkuma w proszku (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Krem jarzynowy z wędzonym łososiem
Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok Bierzemy czysty garnek Ugotowane warzywa wkładamy do garnka Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy Blenderem miksujemy na gładki krem Jeśli…
WIĘCEJ >Zupa marchewkowa
Wszystkie składniki wkładamy do misy wolnowaru Ustawiamy tryb Low (1) na 4 godz. Po tym czasie ugotowane składniki blendujemy na zupę
WIĘCEJ >Zupa z cukinii
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w półksiężyce Cukinię kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z porem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy cukinię…
WIĘCEJ >Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem
Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne paski, dodajemy do zupy Dodajemy koperek, mieszamy Doprawiamy solą i pieprzem
WIĘCEJ >