Zupa z porów
Zupa z porów
Przygotowanie
- Jasne części porów kroimy w cienkie plasterki
- Marchewkę i pietruszkę obieramy, a następnie ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Dolewamy odrobinę wody, wrzucamy cebulę i dusimy przez ok. 3-4 minuty
- Do cebuli dodajemy pozostałe warzywa i dusimy przez kilka minut, do momentu, aż zmiękną
- Warzywa przenosimy do garnka, dodajemy kaszę, przyprawy i zieleninę, dolewamy wodę i zaczynamy gotować
- Do kubka przelewamy odrobinę gorącego płynu, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy, a następnie przelewamy do całości
- Zupę zagotowujemy, a następnie blendujemy na jednolitą konsystencję
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.
Autor
Lista składników
- Woda (1000 ml)
- Por (280 g)
- Cebula (210 g)
- Kasza jaglana (175 g)
- Pietruszka korzeń (75 g)
- Marchew (45 g)
- Jogurt naturalny (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
- Tymianek suszony (0.5 g)
- Majeranek suszony (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.