fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z porów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3da11967-888d-4a8f-b73e-75d21fe4a063
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z porów

Przygotowanie

  • Jasne części porów kroimy w cienkie plasterki
  • Marchewkę i pietruszkę obieramy, a następnie ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Dolewamy odrobinę wody, wrzucamy cebulę i dusimy przez ok. 3-4 minuty
  • Do cebuli dodajemy pozostałe warzywa i dusimy przez kilka minut, do momentu, aż zmiękną
  • Warzywa przenosimy do garnka, dodajemy kaszę, przyprawy i zieleninę, dolewamy wodę i zaczynamy gotować
  • Do kubka przelewamy odrobinę gorącego płynu, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy, a następnie przelewamy do całości
  • Zupę zagotowujemy, a następnie blendujemy na jednolitą konsystencję

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (1000 ml)
  • Por (280 g)
  • Cebula (210 g)
  • Kasza jaglana (175 g)
  • Pietruszka korzeń (75 g)
  • Marchew (45 g)
  • Jogurt naturalny (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
  • Tymianek suszony (0.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wiosenna zupa warzywna

Czosnek, marchew, kalarepę i ziemniaki obieramy Marchew i por kroimy w plasterki Kalarepę i ziemniaki kroimy w kostkę Pieczarki oczyszczamy (…)

WIĘCEJ >

Sycąca zupa z wołowiną i kaszą

Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w plasterki Mięso kroimy w kostkę Kaszę (…)

WIĘCEJ >

Gęsta zupa z szynką i grochem

Groch wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 6 godz. Po tym czasie groch odcedzamy Cebulę obieramy (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna zupa ziemniaczana

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i (…)

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowo-jaglana

Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin) Czosnek obieramy i siekamy Obieramy ziemniaki i kroimy (…)

WIĘCEJ >