fbpx
logo
Szukaj
open close

Bakłażany smażone z oliwkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c126ab70c-5da5-4e6a-9527-7cf04ab8a1ef
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bakłażany smażone z oliwkami

Przygotowanie

  • Bakłażany kroimy w kostkę
  • Oliwki drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Paprykę kroimy na pół i usuwamy z niej gniazdo nasienne, a następnie kroimy miąższ w paski
  • Czosnek obieramy i kroimy na pół
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, paprykę oraz czosnek i smażymy na wolnym ogniu przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy bakłażany i smażymy przez ok. 8-10 minut, cały czas mieszając
  • Dodajemy oliwki i ocet, dokładnie mieszamy i smażymy przez ok. 5-6 minut
  • Dodajemy przyprawy, całość dokładnie mieszamy i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z bakłażanem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bakłażan (480 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwki czarne (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Ocet winny (3 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Bakłażan zapiekany z pomidorami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C W garnku zagotowujemy wodę Bakłażany obieramy i kroimy w kostkę Następnie wrzucamy bakłażany (…)

WIĘCEJ >

Pomidory w ziołowej panierce

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pomidory kroimy wzdłuż na pół i układamy na (…)

WIĘCEJ >

Bakłażan w sosie koperkowym

Bakłażana kroimy w plasterki Rozgrzewamy masło na patelni Kawałki bakłażana podsmażamy kilka minut, następnie podlewamy wodą i dusimy (w razie (…)

WIĘCEJ >

Grzanki z bakłażana

Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy mąkę kokosową, ocet i szczyptę soli. Odstawiamy na 5 minut. Bakłażana kroimy w cienkie plastry (…)

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. (…)

WIĘCEJ >