Bałwan śniegowy z ryżu
Bałwan śniegowy z ryżu
Przygotowanie
- Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Z ogórka wycinamy kawałek na kształt czapki bałwana
- Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt nosa bałwana i gwiazdki
- Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy
- Pomidorki kroimy na pół
- Z ryżu formujemy na talerzu kulki i dekorujemy pozostałymi składnikami na kształt bałwana (tak jak na załączonym obrazku)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Ryż basmati (50 g)
- Brokuł (40 g)
- Fasola czerwona z puszki (5 g)
- Ogórek długi (1 g)
- Marchew (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.