fbpx
logo
Szukaj
open close

Bezglutenowe ciastka bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3f4465f1-8a0f-444f-99fe-4777db475b06
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bezglutenowe ciastka bananowe

Przygotowanie

  • Banana obieramy, wkładamy do miski i rozgniatamy widelcem
  • Do rondla wkładamy tłuszcz, masło i miód, mieszamy i podgrzewamy do momentu, aż składniki się rozpuszczą i połączą
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki, dodajemy żelatynę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy tak, aby żelatyna się rozpuściła
  • Czekoladę, orzechy i owoce suszone drobno siekamy
  • Do miski z bananem dodajemy masę z rondla i całość dokładnie mieszamy
  • Do masy dodajemy mąki oraz proszek do pieczenia i mieszamy
  • Dodajemy czekoladę, orzechy oraz suszone owoce i całość ponownie dokładnie mieszamy
  • Przygotowaną masę odkładamy na ok. 15 minut
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Nabieramy porcję masy, formujemy kulkę, kładziemy na papier i rozpłaszczamy (tak postępujemy z całą masą)
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciastek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 18
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Banan (120 g)
  • Żurawina suszona (80 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Masło migdałowe (40 g)
  • Orzech laskowy (30 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Migdał (25 g)
  • Mąka z sorgo (18 g)
  • Mąka jaglana (18 g)
  • Mąka z tapioki (skrobia z manioku) (12 g)
  • Mąka kokosowa (12 g)
  • Białko grochu (10 g)
  • Mąka ryżowa (6 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Żelatyna w proszku (3 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Wanilia – ekstrakt (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ciastka owsiane z orzechami

Daktyle wrzucamy do blendera, zalewamy gorącą wodą i blendujemy na jednolitą masę Orzechy drobno siekamy i prażymy na suchej patelni (…)

WIĘCEJ >

Ciastka z orzechów ziemnych

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachy do pieczenia lekko smarujemy tłuszczem Do miski wkładamy tłuszcz i masło orzechowe, (…)

WIĘCEJ >

Ciastka z masłem orzechowym

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania ciastek, aby się schłodziła Do rondla wsypujemy cukier, (…)

WIĘCEJ >

Ciastka czekoladowo-serowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę smarujemy delikatnie tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia Do miski wybijamy 1/6 (…)

WIĘCEJ >

Kruche ciastka nadziewane musem bananowym z owocami

Zagotowujemy wodę w czajniku Wlewamy wrzątek do szklanki (do wysokości ¼ ) i czekamy aż trochę wystygnie, w tym czasie  (…)

WIĘCEJ >