fbpx
logo
Szukaj
open close

Bobry z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c060f69fc-174c-4c0f-9e7d-1177ece6fbe3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bobry z awokado

Przygotowanie

  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i odcinamy z każdej połówki awokado po plastrze
  • Z odciętych plastrów wycinamy kawałki na kształt łapek, pyszczka i zębów
  • Następnie ze skóry awokado odcinamy kółka na kształt ogona i małe kółka na kształt uszek
  • Awokado układamy na talerzu na kształt bobrów i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (160 g)
  • Paluszki żytnie (2 g)
  • Sezam czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Warzywna misa Buddy

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Kalafior dzielimy na różyczki i polewamy roztopionym olejem kokosowym Doprawiamy solą, czosnkiem, kurkumą i mieszamy Batata możemy umyć i piec w skórce lub obrać i pokroić na mniejsze kawałki Batata…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – zajączek, kotek i piesek

Z kromki chleba wycinamy kółka, które następnie smarujemy serem topionym Ogórka kroimy w paski Z sera żółtego wycinamy kółko Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt promieni słońca, uszek i wąsów Oliwkę kroimy…

WIĘCEJ >

Koktajl Pina Colada

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…

WIĘCEJ >

Koktajl brzoskwiniowy

Brzoskwinię kroimy na kawałki (pestki usuwamy) i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dolewamy mleko, dodajemy cynamon i całość dokładnie blendujemy na jednolitą konsystencję

WIĘCEJ >