fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bobry z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c060f69fc-174c-4c0f-9e7d-1177ece6fbe3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bobry z awokado

Przygotowanie

  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i odcinamy z każdej połówki awokado po plastrze
  • Z odciętych plastrów wycinamy kawałki na kształt łapek, pyszczka i zębów
  • Następnie ze skóry awokado odcinamy kółka na kształt ogona i małe kółka na kształt uszek
  • Awokado układamy na talerzu na kształt bobrów i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (160 g)
  • Paluszki żytnie (2 g)
  • Sezam czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z brokułu z płatkami migdałowymi i bazylią

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Brokuł dzielimy na różyczki i przenosimy do garnka Dolewamy bulion oraz mleko kokosowe,…

WIĘCEJ >

Grillowana dorada na ryżu

Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i dokładnie mieszamy Rybę oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie wsadzamy rybę do naczynia płaskiego, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na ok. 30…

WIĘCEJ >

Purée z marchewki i batatów

Marchewki i batat obieramy, kroimy w grubą kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym

Kalafior dzielimy na „różyczki”, polewamy 3 łyżkami oleju, posypujemy solą i dokładnie mieszamy Przenosimy do dużego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do rozgrzanego do 200 st C. piekarnika na około 25 minut (kalafior po upieczeniu powinien być miękki i…

WIĘCEJ >