fbpx
logo
Szukaj
open close

Bulion rybny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c61591154-774f-4664-8b23-9928e821f9e1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bulion rybny

Przygotowanie

  • Ryby oczyszczamy (usuwamy oczy i skrzela) i kroimy na kawałki
  • Cebulę kroimy na pół i opalamy
  • Warzywa (poza cebulą) obieramy
  • Do garnka wkładamy ryby i warzywa, dodajemy przyprawy i zalewamy wodą
  • Następnie zawartość garnka zagotowujemy, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 25-30 minut (do miękkości warzyw)
  • Gotowy bulion przecedzamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia bulionów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (2000 ml)
  • Pstrąg potokowy (świeży) (400 g)
  • Okoń (świeży) (400 g)
  • Morszczuk (świeży) (400 g)
  • Sandacz (świeży) (400 g)
  • Dorada (świeża) (400 g)
  • Cebula (105 g)
  • Seler korzeń (100 g)
  • Marchew (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Por (70 g)
  • Sól kłodawska (6 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Pieprz ziarnisty (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Bulion warzywny

Cebulę obieramy i opalamy nad ogniem Pozostałe warzywa obieramy Wszystkie warzywa wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy (poza solą, pieprzem i (…)

WIĘCEJ >

Bulion kostny

Wkładamy różne rodzaje kości do dużego garnka Zalewamy wodą (ok 3-4 litry, tak by przykryło kości) Dolewamy ok 50 ml (…)

WIĘCEJ >

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany (…)

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części (…)

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) (…)

WIĘCEJ >