fbpx
logo
Szukaj
open close

Chleb kukurydziany z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cab4bd929-4829-41a5-8ca4-4cb6160b03a7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chleb kukurydziany z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (wanilię z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sitko do osobnej miski, dosypujemy kaszę kukurydzianą i całość dokładnie mieszamy
  • Wszystkie składniki razem dokładnie miksujemy do momentu, aż nie będzie w nim żadnych grudek
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 15-18 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Miód lipowy (120 g)
  • Masło (80 g)
  • Kasza kukurydziana (55 g)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Proszek do pieczenia (2 g)
  • Wanilia – laska (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dżem z dyni z masłem kokosowym

Dżem z dyni: Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon gotujemy na małym ogniu przez 30 min…

WIĘCEJ >

Gotowana pierś kaczki

Kaczkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do momentu, aż przestanie być surowa)

WIĘCEJ >

Plastry indyka z warzywami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Na środkowej półce piekarnika kładziemy paprykę i pieczemy przez ok. 30 minut Batat obieramy i kroimy w krążki Bakłażana kroimy w krążki Cukinię kroimy wzdłuż na paski Mięso…

WIĘCEJ >

Penne z sosem ze świeżych pomidorów

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Połowę zieleniny (bazylii) drobno siekamy Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę (pestki usuwamy) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cebulę, przykrywamy rondel pokrywką i…

WIĘCEJ >