Chleb kukurydziany z mąki kokosowej
Chleb kukurydziany z mąki kokosowej
Przygotowanie
- Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (wanilię z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy
- Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sitko do osobnej miski, dosypujemy kaszę kukurydzianą i całość dokładnie mieszamy
- Wszystkie składniki razem dokładnie miksujemy do momentu, aż nie będzie w nim żadnych grudek
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
- Formę smarujemy tłuszczem
- Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 15-18 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (306 g)
- Miód lipowy (120 g)
- Masło (80 g)
- Kasza kukurydziana (55 g)
- Mąka kokosowa (35 g)
- Proszek do pieczenia (2 g)
- Wanilia – laska (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.