fbpx
logo
Szukaj
open close

Chłodnik z jarmużu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdad8a1ce-a1d2-4983-9124-5bded66954f5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chłodnik z jarmużu

Przygotowanie

  • Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski
  • Zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na ok. 2 minuty i odcedzamy
  • Odcedzony jarmuż przenosimy do garnka
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Awokado obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestkę
  • Pomidory sparzamy (nacinamy na czubku na krzyż, zalewamy wrzątkiem na 1 minutę, wylewamy gorącą wodę i zalewamy na 1 minutę zimną wodą, następnie ściągamy skórkę z pomidora)
  • Sparzone pomidory przekrajamy na pół i wydrążamy miąższ
  • Miąższ z pomidorów, jarmuż, awokado, czosnek oraz wodę razem blendujemy
  • Wydrążone pomidory kroimy w kostkę, a następnie dorzucamy do zblendowanego płynu
  • Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i wkładamy do lodówki na min. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych chłodników.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (400 ml)
  • Cukinia zielona (340 g)
  • Awokado (140 g)
  • Jarmuż (100 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chłodnik botwinkowy z jajkiem

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Buraki (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

Melona obieramy i kroimy w kawałki Ogórek obieramy i kroimy w kawałki Pokrojone składniki wkładamy do garnka Dodajemy wodę kokosową (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia (…)

WIĘCEJ >

Miętowy chłodnik z ogórka zielonego

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Ogórka obieramy i kroimy w kostkę (może być gruba) Do blendera wlewamy mleko kokosowe Dodajemy sok (…)

WIĘCEJ >