fbpx
logo
Szukaj
open close

Chłodnik z jarmużu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdad8a1ce-a1d2-4983-9124-5bded66954f5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chłodnik z jarmużu

Przygotowanie

  • Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski
  • Zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na ok. 2 minuty i odcedzamy
  • Odcedzony jarmuż przenosimy do garnka
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Awokado obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestkę
  • Pomidory sparzamy (nacinamy na czubku na krzyż, zalewamy wrzątkiem na 1 minutę, wylewamy gorącą wodę i zalewamy na 1 minutę zimną wodą, następnie ściągamy skórkę z pomidora)
  • Sparzone pomidory przekrajamy na pół i wydrążamy miąższ
  • Miąższ z pomidorów, jarmuż, awokado, czosnek oraz wodę razem blendujemy
  • Wydrążone pomidory kroimy w kostkę, a następnie dorzucamy do zblendowanego płynu
  • Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i wkładamy do lodówki na min. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych chłodników.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (400 ml)
  • Cukinia zielona (340 g)
  • Awokado (140 g)
  • Jarmuż (100 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Czekoladki herbaciane

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań. Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i…

WIĘCEJ >

Kiwi

Kiwi obrać i pokroić w plastry Można też przekroić na pół i wydrążyć łyżką

WIĘCEJ >

Koktajl ze szpinakiem i papają

Myjemy szpinak Myjemy papaję i kroimy ją na pół Wyciągamy łyżką nasiona z niej, po czym kroimy ją Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze Dolewamy szklankę wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Indyk z ryżem z kalafiora

Mięso kroimy w mniejsze kawałki Podsmażamy mięso przez około 10 minut Kalafior dzielimy na małe różyczki, wkładamy do osobnego naczynia, a następnie miksujemy Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Umieszczamy przygotowany ryż z kalafiora, doprawiamy i…

WIĘCEJ >