fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrzan z żurawiną

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-194
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrzan z żurawiną

Przygotowanie

  • Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem chrzanu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chrzan korzeń (300 g)
  • Woda (75 ml)
  • Żurawina konfitura (25 g)
  • Sok z cytryny (18 ml)
  • Cukier trzcinowy (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Słoiczek, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta paprykowo-pomidorowa

Do miski wkładamy ser, dolewamy wodę i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Pomidory i paprykę kroimy w kostkę Szczypiorek drobno siekamy Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Majonez

Bierzemy miskę Kładziemy do niej żółtko, musztardę i ocet Zaczynamy mieszać rózgą Musimy dokładnie rozmieszać Zaczynamy dodawać cienkim strumieniem olej Strumień ma być cienki jak nić i lać się powoli Podczas dodawania tłuszczu cały czas…

WIĘCEJ >

Sałata i pomidorki koktajlowe

Pomidorki kroimy na pół Do miski wkładamy sałatę oraz pomidorki i polewamy tłuszczem (lub sosem)

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >