fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasteczka owsiane z wiórkami kokosowymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce14e9d69-6528-4a48-a01a-645c850424c3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka owsiane z wiórkami kokosowymi

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy suche składniki i mieszamy
  • Do rondla wkładamy tłuszcz i miód, dolewamy wodę i podgrzewamy do momentu, aż się roztopią
  • Ciepły płyn przelewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C
  • Blachę (najlepiej o wymiarach 22 cm x 26 cm) wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier przenosimy masę tak, aby miała grubość ok. 1-1,2 cm i mocno przyciskamy na całej powierzchni
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 17-18 minut i pieczemy do momentu, aż ciasto się lekko zarumieni
  • Po ostygnięciu kroimy w kwadraty

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 ciasteczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (170 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (130 g)
  • Masło (125 g)
  • Rodzynki sułtańskie (120 g)
  • Wiórki kokosowe (60 g)
  • Cukier trzcinowy (40 g)
  • Orzech włoski (30 g)
  • Migdał (30 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Woda (20 ml)
  • Soda oczyszczona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dynia i awokado na jarmużu

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut, a następnie odcedzamy Awokado obieramy i kroimy w paski Na talerzu rozkładamy jarmuż i polewamy tłuszczem Na wierzch jarmużu układamy…

WIĘCEJ >

Gofry gryczane

Kaszę wsypujemy do blendera i mielimy Dodajemy pozostałe składniki (poza wodą) i ponownie blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy Masę odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia Rozgrzewamy gofrownicę Do masy dolewamy wodę i mieszamy…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa z pieczonym selerem

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Następnego dnia podpiekamy cebule Warzywa obieramy i kroimy Do garnka wrzucamy cebule, seler ( oprócz jednego mniejszego), suszone grzyby (wraz z wodą ,w której się moczyły), lubczyk…

WIĘCEJ >

Naleśniki kokosowe

Połowę tłuszczu wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy roztopiony tłuszcz, cukier, przyprawy (sól) i dokładnie miksujemy Do masy przesiewamy mąkę, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Na…

WIĘCEJ >