fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasto marchewkowe z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c69bbf931-79aa-4a27-9b30-b37c4feb8d59
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasto marchewkowe z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski przelewamy tłuszcz, dolewamy mleko, wybijamy jaja, dodajemy przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wsypujemy cukier oraz pozostałe przyprawy i mieszamy
  • Zawartość obu misek łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie miksujemy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z masą
  • Orzechy drobniej siekamy, dodajemy do miski z masą i ponownie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy wylewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut
  • Opcjonalnie możesz podawać ciasto z jogurtem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (612 g)
  • Marchew (200 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Mąka kokosowa (130 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Masło (120 g)
  • Orzech włoski (55 g)
  • Cynamon mielony (4.5 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Wanilia – laska (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (3 g)
  • Goździk mielony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kokosowe ciasteczka maślane

Do miski wkładamy tłuszcz, dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy Następnie przesiewamy do masy mąkę, dosypujemy wiórki kokosowe i ponownie dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp….

WIĘCEJ >

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min) Do miski wkładamy twaróg Dodajemy śmietanę Siekamy szczypiorek i dodajemy Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy…

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa

Warzywa myjemy, marchewkę obieramy, kroimy wszystkie warzywa W garnku rozpuszczamy smalec, wrzucamy do niego pokrojone warzywa, doprawiamy solą pieprzem i mieszamy Rozgrzewamy patelnię grillową, przekładamy na nią warzywa i grillujemy 10 minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Zimne nóżki paleo

Nogi i golonkę myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Namaczamy w zimnej wodzie przez około 15 minut. Wymieniamy wodę na czystą. Nalewamy jej tylko tyle, aby zakryć mięso. Gotujemy mięso na małym ogniu w sumie przez…

WIĘCEJ >