fbpx
logo
Szukaj
open close

Colcannon z ziemniaków i kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd1a5e839-a3b9-4aca-b211-89376093d04f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Colcannon z ziemniaków i kapusty

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Kapustę szatkujemy
  • Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Wrzucamy kapustę z cebulami i smażymy przez ok. 8-10 minut
  • Ziemniaki odcedzamy, przenosimy z powrotem do garnka i ugniatamy na jednolitą masę
  • Dodajemy pozostały tłuszcz, dolewamy mleko i ponownie ugniatamy
  • Dodajemy kapustę z cebulą oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy drewnianą łyżką

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (600 g)
  • Kapusta biała (400 g)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (160 g)
  • Masło (80 g)
  • Mleko kokosowe (80 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Łyżka drewniana, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Indyk w miodzie i musztardzie

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy papier tłuszczem Mięso kroimy na nieduże kawałki Do miski wlewamy sok z cytryny,…

WIĘCEJ >

Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej

Szynkę kromy w cienkie plastry Na talerzu rozkładamy sałatę Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka Pomidora kroimy w cząstki Z cebuli kroimy 1-2 krążki Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie Polewamy sosem Obok lub na…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr wyżej Mieszamy Zostawiamy tak na minimum 8 godz. (najlepiej na noc) Po tym czasie mieszamy…

WIĘCEJ >

Sałatka marokańska z batatów

Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C z opcją grzania góra-dół. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i mieszamy z nim bataty z przyprawami. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do…

WIĘCEJ >