fbpx
logo
Szukaj
open close

Cytrynowa pierś indyka z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cacd0994e-a84a-419a-b844-1409ddd11c96
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cytrynowa pierś indyka z grilla

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry i rozbijamy na grubość ok. 0,5 cm
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  • Wszystkie składniki (poza mięsem i oliwą) umieszczamy w blenderze i dokładnie blendujemy
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i grillujemy przez ok. 4-5 minut z każdej strony
  • Na każdy kawałek mięsa nakładamy sos, kroimy mięso na kawałki i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia indyka.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Indyk pierś (700 g)
  • Sok z cytryny (bio) (60 ml)
  • Sok z limonki (bio) (60 g)
  • Olej lniany nierafinowany (50 ml)
  • Czosnek (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Kurkuma w proszku (3 g)
  • Pieprz biały (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia grillowa, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Halibut z patelni w sosie maślano-cytrusowym

(Każdy filet z halibuta powinien ważyć ok. 140 g i być o grubości ok. 2,5 cm) Rybę dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy przyprawami z każdej strony (solą i pieprzem), a następnie odkładamy na…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym

Na patelni rozpuścić smalec gęsi. Dodać drobno posiekany czosnek. Kiedy się zeszkli wrzucić krewetki (z ogonkami). Smażyć na średnim ogniu kilka minut (aż staną się całkiem różowe), dodać sok z cytryny, a po ok. dwóch…

WIĘCEJ >

Proste gazpacho

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę Ogórki, cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w kostkę Z bułki wydłubujemy wnętrze Wszystkie pokrojone warzywa i wnętrze bułki przenosimy do blendera…

WIĘCEJ >

Kotleciki krabowe

Mięso z kraba kroimy na kostki i wrzucamy do miski Dodajemy mąkę kokosową, szczypiorek, majonez, skórkę z cytryny i jajo Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy Przykrywamy miskę i wkładamy do lodówki na minimum 15 minut…

WIĘCEJ >