Czekoladowy budyń jaglany z owocami

Czekoladowy budyń jaglany z owocami
Przygotowanie
- Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą, zimną wodą
- Następnie przenosimy kaszę do garnka, dodajemy słodzik i kakao, dolewamy mleko i zaczynamy gotować
- Gdy kasza się zagotuje – zmniejszamy ogień tak, aby kasza tylko bulgotała i gotujemy przez ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając
- Gdy kasza wypije cały płyn – ściągamy garnek z kuchenki i dodajemy połamaną czekoladę
- Zawartość garnka przenosimy do blendera i blendujemy na gładką, jednolitą masę
- Gotowy budyń przenosimy do pucharków, dekorujemy owocami i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.
Autor
Lista składników
- Mleko krowie (625 ml)
- Kasza jaglana (130 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
- Borówka (25 g)
- Malina (25 g)
- Jeżyna (25 g)
- Agrest (25 g)
- Kakao w proszku (20 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.