fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Deser jogurtowy z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c17e9d6d6-4b70-4a3e-be9e-e00bdd1dd347
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Deser jogurtowy z owocami

Przygotowanie

Deser jogurtowy z owocami

  • Do miski wlewamy jogurt, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy
  • Bezy kruszymy na małe kawałki i połowę ilości układamy na dnie pucharków
  • Następnie nakładamy połowę jogurtu i posypujemy połową owoców
  • Nakładamy następną warstwę bez oraz owoców i na koniec całość przykrywamy jogurtem
  • Deser dekorujemy z wierzchu owocami

Bezy

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 110 st. C (z grzaniem góra-dół)
  • Białko ubijamy z solą na sztywną pianę
  • Cały czas ubijając stopniowo dodajemy cukier
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier nakładamy masę w odstępach
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Deser jogurtowy z owocami

  • Jogurt kokosowy bez cukru (400 g)
  • Malina (75 g)
  • Borówka (75 g)
  • Jeżyna (75 g)
  • Truskawka (75 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (40 g)

Bezy

  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Jajo białko (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Mikser, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Pucharki do deserów

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajecznica – ptaszek

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na patelnię wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Paprykę kroimy…

WIĘCEJ >

Wołowina i jaja na rukoli

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Paprykę kroimy w paski Jaja…

WIĘCEJ >

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Imbir drobno siekamy Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir Formujemy kształt liścia Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Smażymy…

WIĘCEJ >

Szparagi zawijane boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy końcówki Następnie każdego szparaga owijamy plastrem boczku i układamy na papierze Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15…

WIĘCEJ >