Deser jogurtowy z owocami
Deser jogurtowy z owocami
Przygotowanie
Deser jogurtowy z owocami
- Do miski wlewamy jogurt, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy
- Bezy kruszymy na małe kawałki i połowę ilości układamy na dnie pucharków
- Następnie nakładamy połowę jogurtu i posypujemy połową owoców
- Nakładamy następną warstwę bez oraz owoców i na koniec całość przykrywamy jogurtem
- Deser dekorujemy z wierzchu owocami
Bezy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 110 st. C (z grzaniem góra-dół)
- Białko ubijamy z solą na sztywną pianę
- Cały czas ubijając stopniowo dodajemy cukier
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier nakładamy masę w odstępach
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów.
Autor
Lista składników
Deser jogurtowy z owocami
- Jogurt kokosowy bez cukru (400 g)
- Malina (75 g)
- Borówka (75 g)
- Jeżyna (75 g)
- Truskawka (75 g)
- Cukier puder (trzcinowy) (40 g)
Bezy
- Cukier trzcinowy (50 g)
- Jajo białko (30 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Jajecznica – ptaszek
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na patelnię wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Paprykę kroimy…
WIĘCEJ >Wołowina i jaja na rukoli
Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Paprykę kroimy w paski Jaja…
WIĘCEJ >Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat
Imbir drobno siekamy Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir Formujemy kształt liścia Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Smażymy…
WIĘCEJ >Szparagi zawijane boczkiem
Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy końcówki Następnie każdego szparaga owijamy plastrem boczku i układamy na papierze Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15…
WIĘCEJ >