fbpx
logo
Szukaj
open close

Deser jogurtowy z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c17e9d6d6-4b70-4a3e-be9e-e00bdd1dd347
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Deser jogurtowy z owocami

Przygotowanie

Deser jogurtowy z owocami

  • Do miski wlewamy jogurt, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy
  • Bezy kruszymy na małe kawałki i połowę ilości układamy na dnie pucharków
  • Następnie nakładamy połowę jogurtu i posypujemy połową owoców
  • Nakładamy następną warstwę bez oraz owoców i na koniec całość przykrywamy jogurtem
  • Deser dekorujemy z wierzchu owocami

Bezy

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 110 st. C (z grzaniem góra-dół)
  • Białko ubijamy z solą na sztywną pianę
  • Cały czas ubijając stopniowo dodajemy cukier
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier nakładamy masę w odstępach
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

Deser jogurtowy z owocami

  • Jogurt kokosowy bez cukru (400 g)
  • Malina (75 g)
  • Borówka (75 g)
  • Jeżyna (75 g)
  • Truskawka (75 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (40 g)

Bezy

  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Jajo białko (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Mikser, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Pucharki do deserów

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gulasz z szynką, pieczarkami i porem

Por kroimy w pół plastry (tylko białą część) Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por, czosnek oraz przyprawy (liść laurowy) i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny z suszonymi grzybami, duszonymi ziemniakami i grillowaną cukinią

Ziemniaki: Obieramy, płuczemy Kroimy w kawałki (nie ma znaczenia czy duże czy małe, wystarczy każdego ziemniaka na 4 części przekroić) Zalewamy gorącą wodą Lekko solimy (płaska łyżeczka soli na dwa litry wody) Gotujemy do miękkości…

WIĘCEJ >

Burgery w portobello

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na dużych oczkach (tej większej szajbie niż normalna) Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy, aż się równo połączy Formujemy kulkę i przyduszamy dłonią, żeby uzyskać kształt burgera o grubości około…

WIĘCEJ >

Koktajl arbuzowy

Odkrawamy skórkę arbuza Obieramy banana Myjemy sałatę rzymską Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny Blendujemy

WIĘCEJ >