fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Deser parfait z miksem owoców

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf24ee2f7-a70a-403a-b5cf-ce35d6c8f619
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Deser parfait z miksem owoców

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy durszlak, a na durszlak przenosimy owoce i pozostawiamy do rozmrożenia (sok zachowujemy)
  • Do rondla wlewamy odrobinę soku z owoców, dodajemy mąkę oraz cukier i dokładnie mieszamy, po czym podgrzewamy sos na średnim ogniu przez ok. 2-3 minuty, aby zgęstniał
  • Dodajemy owoce i dokładnie mieszamy, po czym ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Do pucharków nakładamy zawartość rondla i jogurt, tworząc warstwy i posypujemy deser płatkami migdałowymi

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jogurt kokosowy bez cukru (400 g)
  • Jagoda leśna mrożona (100 g)
  • Malina mrożona (100 g)
  • Jeżyna mrożona (100 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Płatki migdałowe (20 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Pucharki do deserów, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z rzodkiewek

Rzodkiewki ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Ogórka obieramy i kroimy w kostkę Sałatę kroimy w paski Wszystkie składniki razem mieszamy

WIĘCEJ >

Brukselka w aromatycznym sosie

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Brukselkę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – ptaszek z warzywami i pestkami z ogórkową palmą

Ptaszek z warzywami i pestkami Z kromki chleba wycinamy okrąg Z rzodkiewki wycinamy krótkie paseczki Ogórka kroimy w plastry i wydrążamy środki tworząc oczy Marchew kroimy na kawałki tworząc nos i nóżki Truskawkę kroimy na…

WIĘCEJ >

Gofry jaglane

Kaszę mielimy (np. w blenderze) Dodajemy pozostałe składniki (poza wodą), całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę i odstawiamy na ok. 30 minut Rozgrzewamy gofrownicę Do masy dolewamy wodę i mieszamy Do rozgrzanej gofrownicy wylewamy masę…

WIĘCEJ >