fbpx
logo
Szukaj
open close

Deser parfait z miksem owoców

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf24ee2f7-a70a-403a-b5cf-ce35d6c8f619
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Deser parfait z miksem owoców

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy durszlak, a na durszlak przenosimy owoce i pozostawiamy do rozmrożenia (sok zachowujemy)
  • Do rondla wlewamy odrobinę soku z owoców, dodajemy mąkę oraz cukier i dokładnie mieszamy, po czym podgrzewamy sos na średnim ogniu przez ok. 2-3 minuty, aby zgęstniał
  • Dodajemy owoce i dokładnie mieszamy, po czym ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Do pucharków nakładamy zawartość rondla i jogurt, tworząc warstwy i posypujemy deser płatkami migdałowymi

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jogurt kokosowy bez cukru (400 g)
  • Jagoda leśna mrożona (100 g)
  • Malina mrożona (100 g)
  • Jeżyna mrożona (100 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Płatki migdałowe (20 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Pucharki do deserów, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę, oliwę i odrobinę soli do smaku. Wszystkie składniki mieszamy.

WIĘCEJ >

Pieczone ziemniaczki

Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki (w dowolny sposób) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na blachę wylewamy tłuszcz i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut W rondlu zagotowujemy wodę Ziemniaki wkładamy do…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa bez jaja (wegańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…

WIĘCEJ >