fbpx
logo
Szukaj
open close

Duszona cebula

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3fb982e3-cd94-4d4c-b9f1-9e6d9ffa9a4b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Duszona cebula

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 130 st. C
  • Cebule (nieobrane) wkładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy tłuszczem i podlewamy bulionem
  • Dodajemy zieleninę i przyprawy (liść laurowy), przykrywamy naczynie pokrywką i wkładamy do piekarnika na ok. 2 godz., co jakiś czas polewając bulionem
  • Jeśli będzie za mało wywaru – dolewamy wodę
  • Po tym czasie wyciągamy cebule z piekarnika (jeśli będą miękkie), obieramy i z każdej cebuli odkrawamy górną część
  • Następnie posypujemy cebule przyprawami (solą i pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z cebulą.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cebula (420 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jogurtowa polewa cytrynowa

Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Sos żurawinowy Cumberland

Cytrusy dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem Skórkę z cytryny ucieramy na drobnych oczkach tarki Z pomarańczy i cytryny wyciskamy sok Żurawinę przenosimy do blendera i dokładnie blendujemy Do żurawiny dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie…

WIĘCEJ >

Smalec i grzanki ze smalcu

Słoninę mielimy w maszynce do mięsa na standardowym średnim sitku Wkładamy do garnka Ustawiamy na kuchence i ustawiamy mały ogień Co jakiś czas mieszamy Gotujemy 2 godziny Cedzimy tłuszcz przez metalowe cienkie sito do czystego…

WIĘCEJ >

Majonez na oleju lnianym

Do blendera wybijamy jajo, dolewamy sok z cytryny, dodajemy musztardę i całość dokładnie blendujemy Cały czas blendując powoli dolewamy tłuszcz i blendujemy do momentu, aż całość zgęstnieję Majonez przenosimy do szczelnego pojemnika i wkładamy do…

WIĘCEJ >