fbpx
logo
Szukaj
open close

Fajita z jagnięciną i warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c42621dec-de25-4b87-974a-2db4edbf484a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Fajita z jagnięciną i warzywami

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Paprykę kroimy w paski
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Mięso kroimy w poprzek włókien na plastry o wielkości ok. 1 cm
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Placki tortilli kładziemy jeden na drugim, zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut
  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę, paprykę oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do miski i odstawiamy
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy z powrotem warzywa na patelnię i całość dokładnie mieszamy
  • Rozkładamy placki tortilli, na każdy kładziemy sałatę i mieszankę mięsa z warzywami, polewamy passatą (najlepiej jest ją wcześniej podgrzać) i zawijamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 fajity.

Uwagi

Fajitę możesz podawać z dodatkiem frytek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Tortilla (560 g)
  • Jagnięcina udziec (400 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Papryka żółta (115 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Passata pomidorowa (100 g)
  • Sałata masłowa (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Potrawka z bakłażana

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Bakłażana kroimy w kostkę, a pomidorki na połowę. Wrzucamy warzywa na patelnię, chwilę obsmażamy, a następnie podlewamy odrobiną wody. Dodajemy mięso, oregano oraz sól i mieszamy. W razie potrzeby,…

WIĘCEJ >

Smażona czerwona kapusta

Kapustę cienko szatkujemy i przenosimy na sito, a sito kładziemy na miskę Kapustę posypujemy solą i odstawiamy na ok. 30 minut Cebulę kroimy w cienkie plasterki Z kapusty odciskamy nadmiar wody Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – niedźwiadek

Z chleba wycinamy kawałki na kształt niedźwiadka Na chleb nakładamy ser Rzodkiewkę kroimy w plastry Oliwkę zieloną kroimy w plastry Z oliwki czarnej wycinamy z oby stron po małym plasterku Z papryki wycinamy kawałek na…

WIĘCEJ >

Plastry indyka z warzywami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Na środkowej półce piekarnika kładziemy paprykę i pieczemy przez ok. 30 minut Batat obieramy i kroimy w krążki Bakłażana kroimy w krążki Cukinię kroimy wzdłuż na paski Mięso…

WIĘCEJ >