fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fasolowy mix z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb162173c-816e-4abf-8f10-18b82cdb7edb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Fasolowy mix z boczkiem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Boczek kroimy w kostkę
  • Fasolę z puszki odcedzamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z boczkiem i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do miski
  • Dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (do miękkości)
  • Następnie fasolkę szparagową odcedzamy i przenosimy do naczynia żaroodpornego
  • Dodajemy fasolę i mieszamy
  • Na wierzch nakładamy zawartość miski i wkładamy naczynie żaroodporne do piekarnika na ok. 25-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z fasolką szparagową i fasolą.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Fasola czerwona z puszki (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Masło (15 g)
  • Zioła prowansalskie (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >

Chleb z twarożkiem

Do miski wkładamy twaróg, dodajemy jogurt oraz przyprawy i dokładnie mieszamy Twarożek nakładamy na kromki chleba

WIĘCEJ >

Karmazyn w sosie granatowo – maślanym z ryżem i sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Karmazyna solimy, pieprzymy i układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym Dodajemy łyżkę masła i wkładamy do piekarnika na 20 minut W tym czasie ugotować ryż w wrzącej, osolonej wodzie do…

WIĘCEJ >

Jabłkowo-imbirowe kotlety wieprzowe

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do rondla Dodajemy cukier i przyprawy (imbir i pieprz), dolewamy sok jabłkowy i sos sojowy, mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut Po tym…

WIĘCEJ >