fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fasolowy mix z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-194
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Fasolowy mix z boczkiem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Boczek kroimy w kostkę
  • Fasolę z puszki odcedzamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z boczkiem i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do miski
  • Dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (do miękkości)
  • Następnie fasolkę szparagową odcedzamy i przenosimy do naczynia żaroodpornego
  • Dodajemy fasolę i mieszamy
  • Na wierzch nakładamy zawartość miski i wkładamy naczynie żaroodporne do piekarnika na ok. 25-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z fasolką szparagową i fasolą.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Fasola czerwona z puszki (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Masło (15 g)
  • Zioła prowansalskie (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Filety z kurczaka w serowej panierce

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Każdy kawałek mięsa kroimy poziomo wzdłuż, tworząc cieńsze kawałki Przygotowujemy trzy talerze, na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wylewamy białka…

WIĘCEJ >

Chleb z cukinii

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Cukinię, razem ze skórą trzemy na tarce na cienkich oczkach Dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy rozpuszczony tłuszcz Dodajemy mąkę kokosową, wsypujemy sól, sodę…

WIĘCEJ >

Brukselka z orzechami

Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie (jeśli w składnikach jest podana sól) przez ok. 5 minut (brukselka powinna być miękka, ale nie za miękka – najlepiej al dente) Następnie brukselki odcedzamy i kroimy na poł…

WIĘCEJ >

Barszcz ukraiński

Do garnka wkładamy kości oraz mięso, zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 1 godz. Następnie przecedzamy bulion i oddzielamy mięso od kości Na patelnię wrzucamy ćwikłę, dodajemy tłuszcz (oliwę), cukier oraz przecier pomidorowy i całość…

WIĘCEJ >