fbpx
logo
Szukaj
open close

Filety z kurczaka w serowej panierce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a9688b2-8a81-451f-a9fe-768e2a5439c2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Filety z kurczaka w serowej panierce

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Każdy kawałek mięsa kroimy poziomo wzdłuż, tworząc cieńsze kawałki
  • Przygotowujemy trzy talerze, na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wylewamy białka i lekko roztrzepujemy, na trzeci wysypujemy bułkę tartą, ser oraz przyprawy (oregano, tymianek i pieprz) i mieszamy
  • Każdy kawałek mięsa panierujemy w kolejności podanych talerzy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy kawałki mięsa, a następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 20-30 minut
  • Co ok. 10-15 minut obracamy mięso na drugą stronę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Bułka tarta (150 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Jajo białko (62 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >

Zapiekanka ziemniaczana z kapustą i boczkiem

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek kroimy w kostkę Kapustę drobno szatkujemy Ser ścieramy na…

WIĘCEJ >

Ryżanka z borówkami

Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut Do gotującego się ryżu dodajemy wiórki kokosowe oraz słodzik i gotujemy jeszcze przez ok. 3-5 minut (a najlepiej do momentu, aż ryż i wiórki pochłoną większość…

WIĘCEJ >