Frytki
Frytki
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki, a następnie w paski
- Pokrojone ziemniaki wrzucamy do miski, dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
- Następnie wykładamy ziemniaki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut
- Co jakiś czas mieszamy ziemniaki, aby się równo zarumieniły
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia frytek.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (375 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (25 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.