fbpx
logo
Szukaj
open close

Gotowana ciecierzyca

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb302168f-d62e-484c-acbe-23266d25ba34
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gotowana ciecierzyca

Przygotowanie

  • Ciecierzycę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Następnie przenosimy ciecierzycę do miski, zalewamy wodą (w stosunku 3:1) i odkładamy na noc
  • Po tym czasie wymieniamy wodę na świeżą i gotujemy ciecierzycę przez ok. 60-90 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia dań z ciecierzycą.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (750 ml)
  • Ciecierzyca – ziarno (170 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sos z zielonego pieprzu

Do garnka wlewamy wywar Dodajemy zielony pieprz Podgrzewamy 2 – 3 min na średnim ogniu  Dodajemy masło Mieszamy, próbujemy, doprawiamy 

WIĘCEJ >

Dip z ciecierzycy z ziołami

Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wrzucamy ciecierzycę i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości) Następnie ciecierzycę odcedzamy i odstawiamy do…

WIĘCEJ >

Wegański parmezan

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy z ostrzem „S” na drobny piasek Parmezan przechowujemy w szczelnym pojemniku

WIĘCEJ >

Kokosowa bita śmietana

Za pomocą łyżki wyciągamy z puszki warstwę śmietanki, ponieważ może się tam znajdować woda kokosowa, a śmietankę przelewamy do miski Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość ubijamy mikserem przez ok. 2-3 minuty (do momentu,…

WIĘCEJ >